2017 m. vasario 27 d., pirmadienis

Šios dienos nuotrauka: Kino teatras "Lietuva" - griovimo procesas



Sveiki,

Šiandien buvo nugriautas legendinis Vilniuje buvęs kino teatras „Lietuva“, kurį ilgą dešimtmetį bandė atgaivinti įvairiais projektais menininkai, tačiau tikriausiai to nepakako, kad šis pamažu vis labiau apsiblaususiu tampąs pastatas būtų išgelbėtas. Aišku, gal niekas ir nebesitikėjo, kad vėl pakils koks nors kino teatro židinys, bet bent tikėjosi kokio kitokio meniško kampelio. Visgi buvo visų norams pasipriešinta ir ši vieta nugriauta – ji liks tik žmonių atmintyje ir senose fotografijose... Meldžiuosi, kad šioje vietoje neiškiltų koks nors prekybos centras, arba dar blogiau, kokia nors kvaila verslo įmonė ar banko filialas.

Jūsų Maištinga Siela

2 komentarai:

  1. Pradžiai - jau gana seniai yra numatyta, kad vietoj kino teatro bus pastatytas MMC - modernaus meno centras, iš architektūros truputį juokingas, bet vis tiek geriau nei ta betoninė nesąmonė. Antra - nelabai suprantu kuo geriau neveikiantis kino teatras už veikiantį prekybos centrą?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jeigu anuomet viską būtume griovę ir statę tik tai, kas funkcionalu laikmečiui, tai abskritai senamiesčio nebeturėtume. Šne ne vien iš sentimentaliosios perspektyvos, bet ir išliekamosios vertęs, kas kad sovietinio laikotarpio pastatas... Turėjome ir carinį laikotarpį, bet pastatų dėl to negriovėme ir su laikotarpiu nesiejame. Mano manymu, reikėjo atgaivinti tai, kaip buvo pastatyta. Nebent MMC išties bus puikus...

      Panaikinti