2020 m. kovo 1 d., sekmadienis

Šios dienos daina: Taylor Swift - The Man [lyrics / žodžiai]


Sveiki,

Prisipažinsiu, kad buvau vienas iš tų Taylor Swift nekentėjų, kurie stačiai šaukdavo „perjunkite!“, kai išgirsdavo jos kokią nors dainą. Paskutinis albumas „Lover“ man savo lengvu skambesiu padarė įspūdį. Žinote, kuo man patinka pop muzika ir pop atlikėjai? Jie valdo mases, jie integruoja tam tikras žinutes, kviečia linksmintis, būti čia ir mėgautis gyvenimu. Aišku, jeigu mokate ir žinote kaip, jeigu nesate alergiški pop muzikai, o jus tegali įkvėpti tik Bachas ar kokia nors retai kam žinoma alternatyviosios muzikos atlikėja ar atlikėjas.

Nespjaunu į pop muziką ir pastebiu, kad mažai belieka laiko klausytis alternatyviosios, kur roko, indiroko ir kitų labai gerų, originalių ir įdomių atlikėjų atradimams paprasčiausiai nebelieka laiko.

Kodėl, kai rašau apie pop muziką, imu ir atsiprašinėju, kad ji man patinka?

Prisiminiau: komentaruose esu gavęs ne vieną spyrį, kad „oi, koks čia apsiskaitęs literatūros, o tokią šūdiną muziką klausosi“. Kad šūdiną muziką vertinate šia etikete, tikriausiai, kaltas toks siauras suvokimas. Padaryk tą šūdiną muziką nors pusę tokią šūdiną, kokia ji yra, ir tada jau bus didelis darbas už ką galėsiu paspausti ranką.

Taylor Swift asmenybės heiterių bombą susprogdino rašytoja Vaiva Rykštaitė, kuri pasidalijo savo socialiniame tinklapyje komentaru po matyto dokumentinio filmo apie atlikėją. Tepė ant Taylor Swift snarglius tas, kas netingėjo. Lietuvoje pop muzika vis dar vertinama kaip pigus praskiestas muilas ir tai, manau, yra dėl to, kad patys ilgą laiką kompleksavome dėl savo lietuviškos pop muzikos – šis kompleksas pasireiškia vertinant viską, kas populiaru, įskaitant ir populiarią literatūrą.

Žodžiu, kodėl pasirinkau dainą „The Man“? Ogi vaizdo klipas man labai patiko! Apskritai T. Swift yra galinga visuomenės požiūrio formuotoja, įtraukta „The Times“ į įtakingiausių žmonių sąrašus. Šįkart ji šiame filme nusigrimuoja įtaigiai vyru ir pritaiko visas klišes apie maskulizmą, vyrų pasaulio taisykles. Apie tai, kas vyriška, o kas moteriška – daugiau arba mažiau visos „Lover“ albumo dainos, o ypač vaizdo klipai, kurie sako, kad socialinė lytis gerokai apsunkina ir suskaldo visuomenę. Maskulistai turėjo ilgą laiką valdžią (ir tebeturi), tačiau jų laikysena ir įvaizdis, gyvenimo būdas buvo laikomi etalonu ir siektinu pavyzdžiu visiems vyrams ir tie, kurie jo neatitikdavo, eidavo į pogrindį ir tai nebūtinai homoseksualai, o ir jautresni vyrai, kurie negalėjo pritapti šiek tiek agresyvokame tradiciškai maskulizuotame pasaulyje.

Man patinka šis ironiškai šaržuojantis vaizdo klipas, kuris kritikuoja, juokiasi iš perdėtos maskulizmo laikysenos, kuri primetama kaip etalonas. Galima sakyti, kad tai labai feministiška daina, įkvėpta #metoo judėjimo, tebūnie, tačiau aš matau visai kitus procesus. Toks vaizdo klipas turi galios laisvinti pasaulyje sustabarėjusį požiūrį į socialinius lytiškumo stereotipus. Taip, ir daina čia visai gera, nors gal ji albume man nėra pati pačiausia, tačiau vis tiek labai vykusi.

Pasiklausykite ir pasižiūrėkite vaizdo klipą:


Žodžiai / Lyrics

Taylor Swift – The Man
I would be complex
I would be cool
They'd say I played the field before
I found someone to commit to
And that would be okay
For me to do
Every conquest I had made
Would make me more of a boss to you
I'd be a fearless leader
I'd be an alpha type
When everyone believes ya
What's that like?
I'm so sick of running
As fast as I can
Wondering if I'd get there quicker
If I was a man
And I'm so sick of them
Coming at me again
'Cause if I was a man
Then I'd be the man
I'd be the man
I'd be the man
They'd say I hustled
Put in the work
They wouldn't shake their heads
And question how much of this I deserve
What I was wearing, if I was rude
Could all be separated from my good ideas and power moves
And we would toast to me, oh, let the players play
I'd be just like Leo, in Saint-Tropez
I'm so sick of running
As fast as I can
Wondering if I'd get there quicker
If I was a man
And I'm so sick of them
Coming at me again
'Cause if I was a man
Then I'd be the man
I'd be the man
I'd be the man
What's it like to brag about raking in dollars
And getting bitches and models?
And it's all good if you're bad
And it's okay if you're mad
If I was out flashin' my dollas
I'd be a bitch, not a baller
They'd paint me out to be bad
So it's okay that I'm mad
I'm so sick of running
As fast as I can
Wondering if I'd get there quicker
If I was a man (you know that)
And I'm so sick of them
Coming at me again (coming at me again)
'Cause if I was a man (if I was man)
Then I'd be the man (then I'd be the man)
I'm so sick of running
As fast as I can (as fast as I can)
Wondering if I'd get there quicker
If I was a man (hey!)
And I'm so sick of them
Coming at me again (coming at me again!)
'Cause if I was a man (if I was man)
Then I'd be the man
I'd be the man
I'd be the man (oh)
I'd be the man (yeah)
I'd be the man (I'd be the man)

Jūsų Maištinga Siela

2 komentarai:

  1. Aš vėl jaučiuosi tokia palaiminta savo santuokoje, kai daktaras Osagiede'as sugrąžino mano vyrą, kuris su manimi atsiskyrė gerus 3 mėnesius. Am Giovanni Roel pagal vardą. Nors ir turiu burną visame kūne, nepakaks padėkoti gydytojui Osagiede už jo pagalbą mano gyvenime. Mano vyras 3 mėnesius išsiskyrė su manimi ir be jo kentėjo skausmai ir kančios. Taigi, aš visur ieškojau pagalbos, bet niekas nepasisekė, kol turėjau omenyje daktarą Osagiede, su kuriuo susisiekiau internetu. Aš jam paaiškinau savo situaciją ir jis pažadėjo, kad mano vyras grįš pas mane per 24–48 valandas, kol mano širdis vis dar plaka už jį. Aš tikėjau juo ir jis paruošė man burtą, o mano vyras paskambino man tiksliai, kai pasakė daktaras Osagiede. Jis maldavo ir sakė, kad man reikia manęs, ir mes vėl gyvename laimingai pastaruosius 9 mėnesius. Visi ten skaitantys mano straipsnį, kuriai reikia pagalbos, turėtų su juo susisiekti ... El. Paštas: doctorosagiede75@gmail.com arba „WhatsApp“ ir „Viber“ telefonu +2349014523836

    AtsakytiPanaikinti
  2. In this manner my buddy Wesley Virgin's tale launches with this SHOCKING and controversial video.

    You see, Wesley was in the military-and shortly after leaving-he found hidden, "mind control" tactics that the CIA and others used to get anything they want.

    THESE are the same tactics lots of celebrities (notably those who "became famous out of nowhere") and top business people used to become wealthy and famous.

    You've heard that you utilize only 10% of your brain.

    Mostly, that's because most of your BRAINPOWER is UNCONSCIOUS.

    Maybe this thought has even taken place IN YOUR own head... as it did in my good friend Wesley Virgin's head around 7 years ago, while driving a non-registered, beat-up bucket of a car with a suspended license and $3 on his banking card.

    "I'm very frustrated with going through life check to check! When will I get my big break?"

    You've been a part of those those thoughts, ain't it right?

    Your success story is waiting to be written. You need to start believing in YOURSELF.

    CLICK HERE TO LEARN WESLEY'S METHOD

    AtsakytiPanaikinti