2011 m. kovo 12 d., šeštadienis

Filmas: "Gyvulių fabrikas"

Sveiki visi,

Šiandien labai trumpai noriu pristatyti amerikiečių kino filmą „Gyvulių fabrikas“, o kiti šį filmą dar vadina „Žvėrių fabrikas“ (Aimal Faktory) (2000 m.) Taigi trumpai apie šį filmą. Tai pasakojimas apie vyrų kalėjimą, į kurį patenka jaunas, dar neužkietėjęs nusikaltėlis vaikinukas su labai maža gyvenimo patirtimi. Čia jis susiduria su šiurkščia „vyriška“ kalėjimo kasdienybe. Dėl savo jaunumo ir grožio jis nužiūrimas vyresnių, užsigrūdinusių kalinių, kurie savo seksualinius poreikius tenkina su naujokais kaliniais, tačiau vaikinukui pasiseka, nes jį ima globoti vienas kiečiausių kalėjimo biču, kuris turi net 18 metų kalėjimo patirties.

Na, iš tiesų tai pasakojimas apie kalėjimo gyvenimą, sąskaitų suvedinėjimą, vyriškas intrigėles ir apskritai apie vyrišką pasaulėjautą kalėjimo sąlygose, narkotikus, įstatymų laužimą ir t.t. ir t.t. Na, tokių filmų sukurtas jau ne vienas, tai nieko šis filmas manęs asmeniškai nesuglumino ir neparodė to, ko nebūčiau matęs kituose filmuose ar skaitęs knygose. Intrigavo tik filmo baiga, kuo viskas pasibaigs pagrindiniams herojams, kurie visgi susimoja pabėgti iš kalėjimo per šiukšlių presuotąjį. Buvo baugu žiūrėti, ar jiems pavyks sulaikyti presą ir ar jie nebus sutraiškyti. Na, iš tikrųjų filmas kuria intrigą ir kasdieniškumo kalėjimo polėkį, nagrinėja žmogaus žmogiškumo ir gyvuliškumo prigimties peripetijas, kurios dažniausiai atsiskleidžia dėl kalėjimo susiklosčiusios politikos.

Man asmeniškai filmas nebuvo nuobodus, tačiau ir nebuvo tai, kas iš tikrųjų sudrebintų. Tai filmas, kurį laikyčiau vidutinybe amerikiečių kino industrijoje. Smagu čia sutikti „Antikristo“ charizmatiškąjį aktorių, tačiau kažkokių gilių išgyvenimų iš šios dramos nesitikėjau ir tuo neteko per daug nusivilti. Esmėje šį filmą rekomenduoju lengvesnio žanro mėgėjams, kuriems svarbiau siužetas, veiksmas, išvystyta siužetinė linija. Jiems šis filmas turėtų patikti.

Įvertinimas: 7.9/10

Jūsų Maištinga Siela

2 komentarai: