2011 m. kovo 20 d., sekmadienis

Filmas: "Kambarys Romoje"

Sveiki visi,

Šiandien noriu pristatyti filmą „Kambarys Romoje“ (Room in Rome/ Habitacion en Roma) (2010 m.). Pagaliau pamačiau! Julio Medem drąsiai nuo šiol įrašau į vieną mėgstamiausių savo režisierių sąrašą! Tai antras matytas jo filmas. Pirmasis buvo „Maištingoji Ana“ dar kitaip „Sutrikusi Ana“, po kelerių metų Medem vėl grįžta į ekranus su naujausiu savo kūriniu „Kambarys Romoje“. Šį filmą, beje, dar galite išvysti šių metų „Kino Pavasaryje“, jeigu suspėsite įsigyti bilietus.

Ispaniška dvasia persmelktas filmas, o aš ispanų kiną dievinu! Džiaugiuosi, jog ir vėl galėjau pajusti tą paslaptingai egzotišką priskonį. „Kambarys Romoje“ pasakoja apie dvi moteris ispanę Albą ir rusę Natašą, kurios susitinka ir praleidžia intymią naktį Romoje. Filmas labai intymus, jaukus, homoerotiškas, tebūnie ir lesbietiškas, tačiau filmas puikus. Savo tematika jis man pasirodė labai žaismingas, gal ne toks gilus kaip „Maištingoji Ana“, tačiau Medem‘o braižas atpažįstamas ir savitas. Daugiau nei pusę filmo dvi moterys praleidžia besikalbėdamos ir besimylėdamos nuogos, erotinės scenos labai subtilios, nė iš tolo neprimena Tinto Braso, tai meninio kalibro erotika, per kurią atsiskleidžia abiejų moterų skaudžios gyvenimiškos patirtys, subtilus humoras, savotiška nepažįstamųjų žaismė, kada atsiveria ne tik žmogaus mylinti prigimtis, bet ir gili motyvuota psichologija.

Julio Medem ir vėl žaidžia aplinkos detalėmis, paveikslais, jiems suteikia didžiulės alegorinės ir simbolinės galios, kai kada moterų santykiai pasiekia tokią kulminacijos tašką, kad net įsijungia magiški, siurrealistiniai vaizdai, tačiau jų kur kas mažiau nei „Maištingoje Anaje“. Geros pasirinktos aktorės, įdomi ne tiek siužetinė linija, kiek pats vyksmas, vaidyba, meninė kompozicija, subtilumas, jautrumas, motyvacija. Tai filmas iš esmės „besiužteis“, veiksmo, išskyrus lytinius aktus, beveik nėra, tačiau visas filmas, kuris truko viename kambaryje, parodė beveik visą žmogaus santykių evoliucijos jaunystę, brandą ir senatvę.

Julio Medem – meistras, norėčiau pamatyti jo dar senesnius darbus, nes yra tikrai ko pamatyti, išgyventi ir patirti. Be jokios abejonės, filmas patiks kino gurmanams, ispaniško ir apskritai europietiško filmo mėgėjams, menininkams, laisvoms asmenybėms, patiks grožio ir estetikos filme ieškančioms personoms.

Įvertinimas: 9.9/10

Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą