2011 m. kovo 6 d., sekmadienis

Filmas: "Paskutinė daina"

Sveiki visi,

Šiandien noriu trumpai pristatyti ir pakomentuoti filmą „Paskutinė daina“ (The Last Song) (2010 m.). Šįkart tai amerikiečių romantinė drama, kuri pasakoja apie maištingą, bet geros širdies merginą, kuri vasarai su broliuku atvyksta pas tėvą, kurio nekenčia, bet čia ji sutinka savo meilę, susitaiko su tėvu ir išgelbėja vėžliukus nuo meškėnų. Tai jausmingas pasakojimas, gražus ir graudus, tad itin jautrios širdies žmogus, žiūrėdamas šį filmą, gali susigraudinti. Šį filmą geriausia žiūrėti poroms, kurie norėtų įpūsti į savo jausmų židinį šiek tiek ugnies, bet filmą rekomenduoju žiūrėti ir pavieniams asmenims.

Filmas man visai patiko. Aišku, negalėjau neatsistebėti, jog filme pasitaikė ypač daug banalių vietų, kurie tiesiog nukopijuoti nuo Lotynų Amerikos muilo operų, kaip antai pasistumdymas purvynuose, kaip braškinio kokteilio išpylimas ant merginos, atsiprašymai ir tuojau užsimezgę simpatingi žvilgsniai. Visos šios priemonės milijoną kartų matytos romantinėse dramose ir komedijose, kad nuo šito darėsi net pikta, tačiau filme man visai patiko aktoriai, aišku, kai kurie vaidino mėgėjiškai, trūko įsijautimo, ypač iš antraeilių aktorių, nes mano galva šį siužetą galėjo pakylėti ir į aukštesnį lygį, nes dvelkė primityvumu. Tėvas, kuris sirgo plaučiu vėžiu, vėlgi „N“ kartų vaizduota panaši situacija filmuose kaip antai „Namo istorija“, tik ten pavaizduota žymiai geriau. Labai nustebau Miley Cyrus vaidyba, aišku, ji dar nėra labai tobula, tačiau perspektyvos turi. Pastaroji dabar JAV – ose tikra paauglių legenda. Iš esmės ir man ji niekada nepatiko, o ir pati aktorė – dainininkė nori ir bando nusikratyti Hanos Mantonos paaugliško įvaizdžio ir, sakyčiau, visai neblogai sekasi. Kiek girdėjau dabar ji gavo vaidmenį ypač stipriame filme t.y. „Asmens sargybinis“, kuris po 20 metų bus perkurtas. Net neabejoju, kad Whitney Houston nebus pralenkta, tačiau visgi įdomus bus pamatyti, kaip ten viskas susiklostys.

Filmas patiko, nors joje mačiau daug ir vaidybos, ir režisūrinių spragų, tačiau ko norėti iš romantinės dramos. Čia svarbiausia pasakojama istorija, svarbu sugraudinti ir režisieriui tai pavyko padaryti. Net neabejoju, kad po šio filmo Cyrus populiarumas pasaulyje dar labiau pakilo. Na, bet tebūnie.

Įvertinimas: 8/10

Jūsų Maištinga Siela

4 komentarai:

  1. Buvau įsitikinus,kad tokiam paaugliškam filmuo daugiau 7 neduosi :DD

    AtsakytiPanaikinti
  2. man tai filmas ziauriai patiko ir aktoriai geri;-)

    AtsakytiPanaikinti
  3. labai grazus filmas

    AtsakytiPanaikinti
  4. Gal kas nors žino kaip vadinasi toji melodija, kurią sukuria Ronės tėvas?

    AtsakytiPanaikinti