2011 m. rugsėjo 22 d., ketvirtadienis

Filmas: "Afigena mokytoja"

Sveiki visi,

Šiandien noriu pristatyti filmą „Afigena mokytoja“ (Bad Teacher) (2011 m.). Tai filmas, kuris visai neseniai pasiekė Lietuvos kino teatrus ir buvo žaibiškai kritiškai įvertintas, kaip eilinė prasto skonio ir siužeto komedija. Tiesą sakant, aš taip pat neičiau ir nemokėčiau pinigų už šį filmą, tačiau esame gan laisvoje respublikoje, tad galime pažiūrėti ir nemokamai.

Tiesą sakant Cameron Diaz ir vėl sugrįžo prie savo tipinių komedijinių vaidmenų. Gaila, nes taip ir neužsiangažavo po visai neprasto „Mano sesers globėjas“ vaidmens. Tiesą sakant gan nieko jai sekasi vaidinti ir komedijose, gal net geriau nei visiškai atsidavusiai šio žanro aktorei J. Aniston. Filmas iš esmės yra standartinė amerikiečių komedija su šiokiu tokiu moralu. Tiesą sakant, apie blogas mokytojas, kurios iš tikrųjų yra geros pedagogės gyvenimui, yra prikurta aibės filmų. Kuo išskirtinis šis? Iš esmės nieko, tačiau smagiam laiko praleidimui „visai nieko“ filmas. Vidutinio juokingumo „bajeriai“, šiek tiek tiesmukas amerikietiškas humoras ir kuriozinės situacijos verčia šypsotis, o tai pagrindinis komedijos tikslas.

Aišku, komedijai kažko lyg ir labai trūktų, kažkokio kitokio siužeto, kitokio charakterio ar kažko, kas pakylėtų į iš tikrųjų įsimintinesnį filmą. Manau, pagrindinė šio filmo bėda yra per daug siauras siužetas, o juokeliai, kai kuriamos tokios komedijos, kaip „Pagirios Las Vegase“ lieka kažkur už borto, o tokių vidutinių komedijų sukurta tiek, kad net ponas Dievas visų nesuskaičiuos.

Šiaip patiko Diaz vaidyba, mokytojo pateikiamas įvaizdis, tačiau, kažko įsimintinesnio šiame filme aš neįžvelgiau.

P.S. Filmo pavadinimo pakeitimas – geriau patyliu.

Įvertinimas: 7/10

Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą