2011 m. rugsėjo 11 d., sekmadienis

Renginys: Tarptautinis Vilniaus maratonas 2011

Sveiki visi,

Šiandien Vilnius, kad ir sekmadienis, tikrai nemiega! Buvau išėjęs pasivaikščioti po senamiestį ir mane užklupo tikra maratono karštligė. Tarptautinis Vilniaus maratonas 2011 praūžė pro mūsų sostinę. Šiame maratone dalyvavo net 26 šalių atstovai, kurie atvyko į Vilnių būtent tam, kad sudalyvautų šiame konkurse – pramogoje ir kartu savo jėgų išbandyme.

Kas nežino, tai priminsiu, kad maratono ilgis yra 42 kilometrai su centais. Šiame maratone yra pusės maratono apdovanojimai, bėgimai su aukštakulniais ir t.t. Atstumas mane, tiesą sakant, iš tikrųjų baugina. Juk tai milžiniškas atstumas, kuris tęsiasi nuo 3 iki 6 valandų! Aišku, Vilnius tuo metu irgi nesnaudžia. Čia vyksta maratono mugė, kurios metu galima kalbėti su profesionaliais maratono bėgikais, įsigyti sportinių prekių ir pasiklausyti gyvos muzikos. Man taip pat teko prasisukti pro šią spūstį ir suspėjau Kudirkos aikštėje pasiklausyti gyvai dainuojančios „A. K. Voices“ grupės. Labai patiko jų atlikimas. Neišgąsdino ir tai, kad į sceną puolė girtuoklis benamis, kuris savo beveik nuskustos galvos šerius buvo nusidažęs simboline žalia spalva, reikalavo dėmesio ir taikėsi padiriguoti profesionalėm. Priminė pasenusį panką, kuris skleidė triukšmą, tačiau policijos pareigūnas grubiai tokį prisiplakėlį nustūmė. Šis incidentas nieko per daug nenustebino, tad laisvai pabaigiau klausytis koncerto ir grįžau namo.

Po renginio pagalvojau, gal kitais metais man jau laikas sudalyvauti maratone? Įdomu, ar bent jau nubėgčiau kokius 10 kilometrų?

P.S. Daugiau informacijos - www.vilniausmaratonas.lt

Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą