2011 m. rugsėjo 24 d., šeštadienis

Skaitytų knygų knygynas "Knygos namai"

(Vilniaus profsąjungų rūmai ant Tauro kalno)



Sveiki visi,

Kažkada čia žadėjau pristatyti įvairius Vilniaus miesto knygynus, knygų išparduotuves ir t.t. Tęsiu šią tradiciją ir šiandien noriu būtent pristatyti vieną netikėčiausių knygynų, įsikūrusių buvusiuose Vilniaus profsąjungos rūmuose – tai „Knygos namai“. „Knygos namai“ – tai unikalus knygynas, kuris siūlo įsigyti „visokio plauko“ literatūros, dažniausiai tai yra senos, skaitytos knygos, kurių beveik negalima rasti komercinėse leidyklose. Pastebėjau tendencija, kad Vilniuje vis daugiau ir daugiau randasi tokių knygynų, kurie kuria savo jaukią atmosferą ir siūlo klientams prieinamas kainas.

Na, iš tikro, „Knygų namų“ įėjimas tikrai keistas – eini pro paradines duris ir seki nuorodomis, kuriomis tikrai nepasiklysi. Tai tikriausiai vienas didžiausių minusų, kas galbūt ir atgraso paprastą lankytoją, tai baugumas nuklysti į šoną, tačiau nieko nebijokite. Kai pirmą kartą čia apsilankiau, o tai buvo ne per seniausiai, man strigo tai, kad knygynas, rodos, visai dar šviežias, nesusitvarkęs. Nieko blogo, nes knygos ten registruojamos, patalpos dar kai kur lyg ir tvarkomos, apšvietimas ne visur dar sutvarkytas, bet tai ne problema! Geriausia – tai senos knygos už tikrai gerą ir protingą kainą. Teko vasaros metu apsilankyti ir kitame knygyne, tai ten už senas knygas prašo kone dvigubai didesnės sumos. „Knygų namai“ – tai iš tikrųjų gerai ir protingai subalansuotos kainos, prie kurių gali prieiti įvairaus plauko skaitytojai.

Ko kol kas trūksta šiam knygynui? Tai įvaizdžio ir patrauklumo, susitvarkymo, bet iš darbuotojų supratau, jog tai jau po truputį įgyvendinama, tad nesibodėkite, nes netrukus bus tvarkingai įrengtas „vaikų kampas“, čia galėsite, kaip jau įprasta tapo knygynuose, išgerti kavos, paskaityti, atsipalaiduoti ir visaip kitaip gerai praleisti laiką tarp knygų.

Iš tiesų, asortimentas tikrai didelis ir ne prastas! Čia rasite, kaip sakiau, įvairios lektūros. Patalpos labai didelės ir patogios, tik kai kur dar dėl knygų suskirstymo vyrauja chaosas. Autoriai išmėtyti po įvaurios tematikos lentynos, tačiau ir temos šiek tiek pamaišytos, tačiau tikiuosi, kad viską knygynas dar spės suderinti, juolab, kad savo tinklapyje www.knygosnamai.lt jau kuriama paieškos sistema ir kasdien jau daugėja internetinėje plotmėje egzistuojančių knygų. Žodžiu, „Knygos namai“ artėja prie „Mint Vinetu“ stiliaus, o gal net ateityje pranoks savo potencialumu. Geriausia tai, kad čia galima įsigyti retų knygų, kurių sunkiai randi kituose senų ir šiaip skaitytų knygų užeigėlėse.

Prognozuoju visai neprastą šio knygyno ateitį, tik reikia Jiems susitvarkyti ir šiek tiek paaugti.

Informacija apie knygyną:

Gyvenantiems ne Vilniuje – knygas siunčiame paštu!!

Mūsų darbo laikas:

Pirmadieniais – ketvirtadieniais – nuo 11 iki 19 valandos
Penktadieniais – nuo 11 iki 18 valandos
Šeštadieniais – nuo 9 iki 15 valandos.

Daugiau informacijos rasite mūsų tinklapyje: www.knygosnamai.lt arba telefonu – 860442001

Pridedu savo nuotraukų reportažą:

Vaikų literatūros skyrius. Ant palangės - triušis.


Knygos skirstomos pagal kryptį ir temą.


Tarp lentynų.

Knygos, kuriuos tuoj atsidurs lentynose.


Esame ir šviežesnių knygų.


Koridorius išpuoštas paveikslais.


Įėjimas į pagrindinę salę.


Karidoriaus siena skelbia rašytojus klasikus.



Lipant nuorodomis į knygyną.


Nuoroda į knygyną, įėjus į profsąjungos vestibiulį.

Įėjimas.


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą