2011 m. spalio 21 d., penktadienis

Mintys iš Jono tualeto

Sveiki,

Sėdėjo Jonas ant klozeto ir laukė, kol išeis iš jo tai, kas turi išeiti. Nebuvo jis pasiėmęs nei knygos, nei žurnalo, dievaži, net neturėjo kam sms‘o nusiųsti. Net musės neskraido šitoje būdelėje, tik svastika, kruopščiai išraišyta rakto galiuku, atkreipė jo dėmesį ant durų. Susinervino. Kas, po galais, gali šitaip nesveikai juokauti? Jau tuoj, tuoj išeis, bet ne... belieka tik laukti.

Ką veikti? Viskas, ką niūniuoja po nosim, tuoj pavirsta šventu Lietuvos himnu. Gal geriau nereikia. Kodėl tas kvailas šūdas neišeina?! Tegu jis sau! Staiga Jonas pirštų galiukais ėmė pešioti savo vešlius gyvaplaukius ant kojos, kurios pusnuogės kyšojo kaip karčiai iš po prakaitu atsiduodančio chalato. Pešiojo į kaugelius: tam davė, tam davė, o tam nebeliko...

Ir dar sako, kad geriausios mintys gimsta tualete! Tik pamanykit! Nė velnio! Sokratas irgi turėjo problemų su vidurių užkietėjimu, bet tikriausiai tada jam ir gimdavo genealiausios mintys. Bet aš ne Sokratas, pagalvojo Jonas, ir staiga iš pačios gelmės išėjo tai, kas turėjo išeiti.

Net ir paprastume galime įžvelgti gelmę. Dievaži, banaliau ir vulgariau nebūna.

Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą