2011 m. spalio 21 d., penktadienis

Filmas: "Penktasis elementas"

Sveiki visi,

Šiandien noriu pristatyti kino filmą „Penktasis elementas“ (The fifth element) (1997 m.). Na, ką čia ir bepristatysi tokį filmą, kuris susižilavęs du oskarus jau laikomas tikra kino klasika. Kas tik neprisimena raudonplaukės Millos Jovovich ir Briuso Viliso bučinių ir kosminių kelionių? Iš tikro nesu mėgėjas tokių fantastinių kino filmų, kuriuose akcentuojamas kosmosas, erdvėlaiviai ir įsivaizduojama žmonių ateitis...

„Penktasis elementas“ – tai jau iš vaikystės atsineštas filmas, kurį mielai pažiūrėjau dar sykį. Sakau, kaip atrodys toks filmas dabar? Žinoma, dabar šiek tiek kitaip, apčiuopiau nemažai holivudinių šablonų, specialiųjų vaizdo efektų ir pan. Tačiau tai nėra blogai, kadangi „Penktasis Elementas“ kaip tik ir buvo vienas iš tų filmų, kurie tuos šablonus kūrė ateinantiems filmams. Iš tikro 1995 – 2000 metai yra tikras didingiausių filmų bumas, čia prie „Penktojo elemento“, kuris laikomas fantastinių filmų šedevru, atrandame ir „Titaniką“ ir „Armagedoną“. Šiuo laikotarpiu norėta filmais parodyti kažkokią neapčiuopiamą didingumą, kosminę ir tuo pačiu žemės erdvę.

„Penktasis elementas“ – tai Luko Bessono filmas, po kelerių metų jis ir vėl sėkmingai dirbs su Milla Jovovich ir sukurs „Žana D‘Ark“. Iš tikro Jovovich tapo tikra Bessono atrasta mūza ir pačiai Milai tokie vaidmenys labai tiko, gaila, kad po visko ji pasitraukė į galutinai nusibodusius „Absoliučius blogius“ bei kriminalinių kalių paribius. Jau vien dėl jos ryžausi šį filmą dar kartą pažiūrėti.

Filmą vertinčiau tikrai neblogu, jame visko – ir humoro, ir jaudulio, ir kovos, ir meilės ir simbolikos, ir fantazijos, ir realybės... Toks visko pilnas filmas, sakyčiau, net artėjantis prie Tarantino stiliaus. Galbūt jau šių dienų akims specialieji efektai gali pasirodyti nebe tokie ir efektingi, tačiau jų senumo nelabai ir pastebėjau, nes ne taip jau ir toli tie specialieji efektai pažengė per dešimtmetį. Manau, filmas visai smagus, žavus ir šarmingas. Man jis visada sukelia geras emocijas.

Įvertinimas: 8.7/10

Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą