2011 m. spalio 23 d., sekmadienis

Filmas: Bremo Stokerio "Drakula"

Sveiki visi,

Šiandien noriu pristatyti kino filmą Remo Stokerio „Drakula“ (Dracula) (1992 m.). Kas tik nežino garsiojo Transilvanijos vampyro Vlado Drakulos? Apie jo tikrai egzistuojančias vietas ir pilį esu publikavęs čia, savo saite. Šįkart noriu pristatyti vieną populiariausių Drakulos ekranizacijų, kuri buvo pastatyta prieš gerus du dešimtmečius. Čia mes sutinkame jauną ir nepaprastai gražią aktorę Winona Ryder ir neprastą Gary Oldman.

Žinot, nieko gero nesitikėjau. Sakau, filmas jau gan senstelėjęs, nieko nebus. Atvirkščiai, sužiūrėjau ir man visai patiko. Patiko filmo pastatymas, super jaunas „Matricos“ žvaigždė Keanu Reeves ir ta filmo suteikiama paslaptinga jausena. Buvo keletas vietų, kur net nusipurčiau, sakau, jeigu tai vyktų iš tikrųjų, būtų iš ties labai baisu ir įspūdinga. Tačiau filmas nėra toks baisus, kokį galbūt kažkas tikėtųsi išvysti, juk visgi tai pasakojama nemirtinga meilės istorija, kuri, sakyčiau, pranoksta net „Romeo ir Džiuljetą“. Juk tai meilė, kuri truko daugiau nei 400 metų, net ir po mirties meilė įveikia įsišaknijusią gėlą ir blogį. Galbūt kai kurie niuansai atrodo pernelyg sintetiniai, statiški, teatrališkos scenos, su keistais, perdėm, nenatūraliais monologais ar dialogais, bet tai tėra maži trūkumai, kadangi čia yra ir veiksmas, ir išvystytas siužetas ir aktoriai nuostabiai gerai parinkti.

Taip, man ši ekranizacija patiko. Taip gyvenime ir nesu skaitęs „Drakulos“, bet bent jau galėsiu pasigirti, kad mačiau neprastą ekranizaciją. Kas žino, gal ir Jums visai patiks, tad rekomenduoju meilės ir siaubo mišinio filmų gerbėjams.

Įvertinimas: 7.5/10

Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą