2011 m. spalio 18 d., antradienis

Fenomenas: "Simpsonai"


Sveiki visi,

Nutariau pratęsti animacinių serialų erą ir pakalbėti šįkart apie kultinį serialą „Simpsonai“ (The Simpsons). Kažkada kalbėjau apie „Drakonų kovų“ kūrimą, tai patikėkite, Simpsonai yra tikriausiai tapęs gal net pačiu populiariausiu pasaulyje gaminamu animaciniu serialu. Jo kūryba ir pirmosios serijos prasidėjau jau daugiau nei prieš 20 metų t.y. 1987 -1989 m. ir iškarto tapo kultiniu. Kažkodėl amerikiečiai labai meiliai priėmė šį animacinį filmuką, kuris pasakoja būtent apie juos, apie tokius pat prie „teliko“ sėdinčius žmones, kurie spokso į TV kanalus, dalyvauja savo miesto ir šalies realijose.

Šiuo metu per pastaruosius 20 metų jau sukurta 488 serijų. Šiais metais 2011 prasidėjo sėkmingas 23 „Simpsonų“ sezonas. Iš tikro aš esu gerbėjas šios serialo. Kodėl? Ogi dėl tos pačios priežasties, kad „Simpsonai“ per savo visą karjerą neprarado savo dvasios ir toliau kalba apie mūsų gyveno ydas, pajuokia mūsų priklausomybes, sarkastiškai žiūri į realijas ir susireikšminusį elitą. Žinot, laukiu pasirodant šio serialo 23 sezono, nes 22 buvo neprastas.

Haumeris, Liza, Mardžė, Megė, Bartas – tai šių dienų tipinės amerikiečių šeimynėlės portretai. Daugelis vis dar gyvename su jais ir prisimename ne tik jų posakius, kurie jau pritaikome mūsų kasdieniame gyvenime, bet ir jų balsus, intonacijas. Bet iš tikrųjų nelengva patiems garsintojams 20 metų dirbti tą patį darbą. Iki 1998 metų kiekvienas iš jų gaudavo už seriją po 30 tūkstančių Amerikos dolerių. Kol kanalas „Fox“ krovėsi sau milijonus už šį serialą, garsintojai pradėjo maištauti ir reikalauti didesnio atlyginimo, taigi, nuo 1998 iki 2004 metų kiekvienam įgarsintojui buvo mokama net 130 tūkstančių už seriją. Šiuo metu kiekvienas iš jų už seriją gauna po 400 tūkstančius. Pasigrožėkite tais, kurių niekada nematėte:


Yeardley Smith įgarsino Lizos balsą.


Dan Castellaneta įgarsino Haumerį, Barnį, Vilį, merą Kvimblį ir t.t.


Haris Shearer įgarsino Nedą Flandersą, Kentą Brokmaną, daktarą Hibertą, Lenį ir t.t.


Nancy Cartwright įgarsino Bartą, Nelsoną, Flanderso dvynukus.

Hank Azaria įgarsino Mo, Karlą ir t.t.

Julie Kavner įgarsino Mardžę ir jos seseris.

Nuo 1990 metų kiekvieną Helovyno šventę paženklina ir „Simpsonų“ siaubo serija, be kurios jau daugelis jaunimo nebeįsivaizduoja šios šventės. Kultūrinė įtaka per du dešimtmečius tapo milžiniška. Pasaulyje parduoti milijonai prekių, atributų būtent su „Simpsonų“ vardais ir veidais. 2007 metais pasirodė ir „Simpsonų filmas“ (The Simpsons movie), kuris Lietuvos kino teatruose tapo pačiu populiariausiu ir daugiausiai uždirbusiu filmu! Jau nereikia nė sakyti, kad į specialias serijas kviečiami patys ryškiausi Amerikos aktoriai, kad įgarsintų savais balsais save pačius, todėl nenuostabu, kad serijose daug šmėžuoja realiai egzistuojančių kino ir televizijos įžymybių.

Šiuo metu belieka tik laukti kito sezono ir toli gražu „Simpsonai“ savo populiarumo neketina prarasti, jie jau užaugino vieną didžiulę kartą. Ir paklauskite, kas nežino „Simpsonų“? Tu nežinai? WTF?

Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą