2011 m. spalio 26 d., trečiadienis

Filmas: "Prieglobstis" / "The Shelter"


Sveiki visi,
Šiandien noriu pristatyti kino filmą „Prieglobstis“ (The Shelter) (2010 m.). Sudėtinga su tais pavadinimais, nes šiuo pavadinimu yra įvardytas ne vienas filmas, tad informacijos tenka ieškoti pagal datą, bet ir šiaip labai mažai informacijos apie šį filmą, nors jame vaidina puikūs aktoriai. Negalėjau nepasižiūrėti ir vėl filmo su Julianne Moore – nepakartojama aktorė, sakyčiau, viena talentingiausių ir šarmingiausių holivudinių aktorių.
Šį kartą „Prieglobstis“ mus paskandina į amžiną konfliktą – mokslas ar tikėjimas? Ar įmanoma šiuos du skirtingus polius suderinti ir sugretinti? Kodėl vieni tiki Dievą, o kiti jį neigia? Racionali, bet kartu tikinti psichologė ima tirti vieną vaikiną, kuris turi susidvejinusios tapatybės problemą, tačiau daktarė netiki, jog tai įmanoma, jog viename žmoguje gyventų du žmonės, todėl imasi tirti visas aplinkybes, kurios ją nuveda į racionalaus proto aklavietę ir net susidūrimą su satanizmu...
Iš tikrųjų siužetas gal ir nėra kažkuo labai jau originalus, nes kažkuo panašių filmų yra sukurta, tačiau „Prieglobstį“ vis vien labai smagu žiūrėti, kadangi tvyro įtampa, smagu nežinoti, kas nutiks. Įdomu tai, jog filmas nėra prisodrintas garso efektų, staigių prišokimų, kurių padaro eiliniai siaubo filmo mėgėjai. Aišku, filmas turi savų klišių, tačiau pamirštant juos, galima tikrai labai neblogai praleisti laiką prie šio filmo. Man jis tiko ir patiko. Sakau, tenka tiesiog dievinti Julianne Moore. Įtampos čia, mano galva, netrūksta. Viską gaubia mistiką ir neaišku, ar tikrai egzistuoja tas antgamtinis pasaulis, kurį neigia mūsų herojė. Taip ir spėlioji, o gal tikrai susidvejusi asmenybė blefuoja. Filmo pabaigoje pateikiami visi atsakymai.
Rekomenduoju mistinių ir psichologinių filmų mėgėjams. Jiems tikrai patiks.
Įvertinimas: 8.5/10
Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą