2012 m. spalio 14 d., sekmadienis

Albumas: Pink (P!nk) "The Truth About Love"



Sveiki visi,

Visai tikėtai, o gal ir nelabai, parsipūčiau naujausią P!nk (Pink) muzikos albumą „The Truth about Love“ (2012 m.), kuris visai neseniai pasirodė rinkoje ir galiu pasakyti, kad jo pardavimo skaičius pakankamai aukštas. Numeriu pirmu tapo tokiuose šalyse kaip Australija, Austrija, Kanada, Vokietija, Naujoji Zelandija, Švedija ir internetiniame portale „Billboard“ tapo top 200 numeriu 1. Tiesa, pačioje Amerikoje jis tik antras, tačiau tai tik įrodymas, kad Pink visada užėmė išskirtinę vietą pop muzikos Olimpe ne tik savoje šalyje, bet ir visame pasaulyje.

Jau daugiau nei dešimtmetį savo karjerą tęsianti ši atlikėja dar karjeros pradžioje neslėpė, jog turi lietuviškų šaknų – ji yra Lietuvos žydų palikuonė su airišku kraujo mišiniu ir yra teigusi, jeigu jos niekas pasaulyje nebesiklausytų, ji atvažiuotų čia ir dainuotų mažai tautelei, nors tiesa, taip niekada jos koncerto Lietuvoje ir nesulaukėme, tačiau galbūt ir sulauksime, nes naujasis albumas tikrai neprastas, kitaip jo čia nepristatinėčiau.
Pink garsėjo ne tik savo karjeros pradžioje besikeičiančiomis kas savaitę plaukų spalvomis, bet ir savo išskirtiniu balso tembru bei maištingumu, ji nevengdavo keiktis į kamerą tiesioginiuose eteriuose, neslėpė ir savo sunkios vaikystės, kurią patyrė tėvams skiriantis – toks pakankamai įdomus žmogus, o jos klipas „So What“ tapo tikriausiai labiausiai atspindinčiu pačią Pink asmenybę klipu. Dainų autorė ir dainininkė visada paruošia savo albumuose ko nors ypatingai rimto ir kartu linksmo, todėl nenuostabu, kad ji kažkuo žavi ir yra įdomi savajai auditorijai. 

Šįkart noriu aptarti naujausio jos albumo pagrindines dainas be Deluxe versijos.

1. Are We All We Are


Pirmoji daina pakankamai Pink‘iška ir nenustebčiau, jeigu ji ateityje taptu ir singlu, tačiau manęs ji pernelyg nežavi, tačiau klausytis galima.

Įvertinimas: 7/10

2. Blow Me (One Last Kiss)


Pirmasis Pink singlas, kuris pasirodė šių metų liepos mėnesį ir sulaukė audringų ovacijų, buvo pakankamai populiarus, Australijoje jis tapo 2 kart platininis, Kanadoje platininis, auksinis N. Zelandijoje. Pakankamai aukštas pozicijas išsikovojo įvairiuose dainų topuose. Man tai viena smagiausių ir lengviausiai prieinamų dainų albume – lengvai įsimenamas, ritmingas, paprastas, tiesiog gimęs būti albumo hitu, todėl nenuostabu, kad jį nusprendė patį pirmą „prakišti“.

Įvertinimas: 10/10

3. Try


Šviežutėlis Pink video klipas ir antrasis atlikėjos singlas. Baladę primenanti daina su pop – roko priemaišomis pakankamai aiški teksto mintis – nepasidavimas sunkumams byloja apie kitą atlikėjos pusę. Man asmeniškai daina nei labai patinka, nei nepatinka, tiesiog klausytis tikrai galima ir net prisigėrus liūdnam po stalu pabliauti tiks ir patiks.

Įvertinimas: 8.5/10

4. Just Give Me A Reason (featuring Nate Ruess)


Nate Ruess – kai išgirdo, kad jis kartu su Pink įrašo naują dainą, daugelis spėliojo – kas jis? O jis smarkiai dabar populiarėjančios grupės „Fun“ pagrindinis vokalistas, kurio dabartinį mega hitą „We are young“ tikriausiai mažai kas negirdėjo. O ši daina duetu išties puiki ir priskiriu prie stipriausių albumo dainų – super žodžiai, paprastas atlikimas be jokių didelių įmantrybių, o ir dainos ritmas pakankamai lengvai įsimenamas ir daugelio nuomone, ši daina turėtų būti sekantis Pink singlas, žinoma, aš jiems taip pat pritarčiau, kadangi jau įsimylėjau šią dainą! 

Įvertinimas: 10/10

5. True Love (featuring Lily Rose Cooper)


Dar viena daina, atlikta duetu su Lily Rose Cooper – pakankamai smagus, nuotaikingas ir įdomus kūrinėlis. Lengvas pop roko mišinukas, kuris labai lengvai praslystų pro populiarius radijo stotis ir lengvai rastų kelią į klausytojų smegenėles. Sakau, nenustebčiau, jeigu pavadinimas, kuris labai gerai susisieja su albumo pavadinimu, bus prastumtas į singlų kategoriją.

Įvertinimas: 8.5/10

6. How Come You‘re Not Here


Primena lyg garso takelį iš kokio nors filmo, bet vis tiek turi savo gazo šis kūrinėlis, labai Pink‘iška daina – su pop roko draivu ir ryškiai įdomiu, kompiuteriu išgautu tembru, kuris skamba išties labai gražiai, ypač ne priedainio metu. Man patinka.

Įvertinimas: 8.5/10

7. Slut Like You


Ir vėl smagus ir toks, kaip liaudis jaunoji sako, „pochuistinis“ gabaliukas, kuris man primena jau vieną gabaliuką iš reklamos, net pagalvojau, kad tai tos pačios dainos perdirbinys, tačiau pasirodo ne. Šiaip žavus gabaliukas pasitaškymams, tačiau singlu jo nedaryčiau, bet įtarimų turiu.

Įvertinimas: 7.5/10

8. The True about Love


Aštuntoji daina tokia pat kaip ir albumo pavadinimas. Neįtikėtina, tačiau ir ši daina turi savotiško draivo, kurio pastebėti neįmanoma, nebent apskritai nemėgsti Pink ir pop kultūrą laikai kaip pasibaisėtina visuomenės gėda. Paprasta, pakankamai gražu. Dainos finalas hipnotizuojančiai „veža“.

Įvertinimas: 9/10

9. Beam Me Up


Ir vėl! Kada ateis daina, kurią norėtųsi perjungti ir nesiklausyti? Kol kas albume to nėra ir ši daina taip pat puiki savotiškai! Paprasta baladė prasideda tik „duetu su gitara“ – viskas gražu, kas paprasta, o ir Pink balselis labai šitam tinka. Aišku, primena šiek tiek kantri muzikos kultūrą, bet aš mėgstu kantri muzika! Tai net nežinau, nė ką pasakyti, tiesiog pasiklausai ir patinka, ir priglaudi į savo playlistą.

Mano įvertinimas: 8.5/10

10. Walk of Shame


Paprasta Pink‘iška daina su tipiniu ir jai būdingu pop roko ritmu – paprasta ir lengvai įsimušanti į topus daina, todėl nenustebčiau, jei šis gabalas taptų irgi singlu. Šiaip smagi dainelė, kuri pakelia nuotaiką.

Įvertinimas: 7.5/10

11. Here Come The Weekend


Penktadienis jau turi savo himną – Katy Perry „Last Friday Night“, o šitoje dainoje lyg ir norėta sukurti himną savaitgaliui? Nežinau, nes matau, kad prie šios dainos plušėjo bene daugiausiai kūrėjų ir prodiuserių, tačiau ji išėjo gana sunkoka – ritmas pakankamai tinkantis „žygiams“, bet man asmeniškai net Eminemo pasivaidenimas neišgelbėjo dainos. Aišku, klausyti tikrai galima, bet mane šiek tiek atbaido ši daina.

Įvertinimas: 5/10

12. Where Did The Beat Go?


Albumui einant link pabaigos Pink vis „sunkėja“ ir „pilnėja“. Šiaip dainelė man patinka, tokį ritmą mėgstu ir pripažįstu. Nežinau, kaip jums, bet man šioje dainoje priedainis tikrai vykęs. Žodžiai – stiprioji dainos pusė.

Įvertinimas: 7/10

13. The Great Escape


Ir paskutinioji albumo daina – baladė. Gražūs žodžiai, klausytis tikrai galima. 

Įvertinimas: 8/10

Na štai, ir visos pagrindinės albumo dainos. Aišku, yra neblogų dainų ir „Deluxe“ versijoje, kur randasi dar 4 papildomos dainos, dar dvi dainos iš iTunes galima parsisiųsti ir klausytis. Šiaip, tikrai šaunus albumėlis, kuriame, kaip jau sakiau, yra ir linksmumo, ir rimtumo, lengvai klausomas visokiausiomis nuotaikomis. Taigi, suskaičiavus rezultatus, paaiškėjo, kad dainų vidurkis ir mano albumo vertinimas 8.08. 

Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą