2012 m. spalio 1 d., pirmadienis

Mano laukiamiausių filmų anonsai



Sveiki,

Yra tokių filmų, kurių lauki ir niekaip nesulauki. Arba norisi prie jų prieiti ir iššoka prieš akis kažkas ir nusitveri, nes žinai, kad gali pamiršti, o šitie išliks sąrašuose amžinai. Per artimiausius mėnesius tikiuosi pažiūrėti, jei daugelis filmų bus jau išleisti DVD formatu ir paplitę internete, gal ir negražu, bet kitaip juk į Lietuvą per amžius jie neateis, jei ne festivaliai ar dar kas šiaip nelegaliai. Taip, mano laukiamiausi:


Rūdys ir kaulai (De Rouille et d'Os) 2012 m.


Meilė (Amour) 2012 m.


Laiškanešys (The Paperboy) 2012 m.


 Moonrise Kingdom (Mėnesienos karalystė) 2012 m.


Dabar gerai (Now is Good) 2012 m.


Les Miserables 2012


Išsiskyrimas (A Separation) 2011 m. 


Pi gyvenimas (Life of Pi) 2012 m.


Debesų žemėlapis (Cloud Atlas) 2012 m.


Mokytojas (The Master) 2012




Jūsų Maištinga Siela



6 komentarai:

  1. "Moonrise Kingdom" ir "A Separation", kuris absoliučiai pelnytai laimėjo praėjusių metų Oskarą ir daugybę kitų apdovanojimų jau buvo galima, o kai kur ir dabar galima pamatyti kino ekranuose.
    "Paperboy" - labai kritikų "sudirbtas" filmas su visiškai netikėtu ir naujų N. Kidman aktorinių spalvų atskleidžiančiu vaidmeniu.
    T. Hooperio "Les Miserables" jau dabar vadinamas geriausiu šio dešimtmečio miuziklu kine. Mane asmeniškai intriguoja puiki aktorių trupė, faktas, kad visi dainuoja gyvai (neįtikėtina, bet tiesa), ir Oskarų lavinos prognozė, tačiau tai tik laikas parodys.
    "Rust & Bone" bei "Amour" - vieni laukiamiausių šių metų Europos kino filmų su stipriais aktoriniais darbais, scenarijais ir režisūra.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Man kaip visa įdomu paskaityt Jūsų, Genadijau, nuomonę. :) Tirai. )

      Panaikinti
  2. Smagu, kad yra ne tik pasidalinančių laukiamų filmu sąrašu, bet ir šiokia tokia informacija apie juos. Tikrai neatsisakyčiau pažiūrėti visus iš šio sąrašo, na nebent išskyrus 'Les Miserables'.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Dabar kaip tik ir prasideda pats įdomiausias kino sezono laikotarpis. Didžiosios Holivudo kino kompanijos, mažieji kino platintojai ir Independent kino kūrėjai pristato pagrindinius savo "produktus". Pagrindinių pasaulinių kino festivalių perliukai pradės pildyti mažesniųjų ir kino teatro repertuarus, tuo tik nudžiugindavo tikruosius kinomanus. Aš asmeniškai labiausiai laukiu P. T. Andersono "The Master", kontroversiškai vertinamo, bet vien iš filmo anonso nepaneigiamai įtaigios vaidybos, tobulos kinematografijos ir režisūros pripildyto filmo.
    Iš Nepriklausomo kino kūrėjų labiausiai intriguoja Sundance puikiai pasirodžiusi juosta "Beasts of the Southern Wild".

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. "The Master" ir aš laukiu, turiu nuojauta, kad pagrindinis aktorius papuls į "Oskarų" nominaciją... Tar mano laukiamų dar yra ir bene brangiausias nepriklausomas filmas "Debesų žemėlapis", laukiu ir prancūzų ekranizacijos "Pi gyvenimas" - abu su fantastiniais elementas, bet kažko tikiuosi stipresnio nei paprastai. :)

      Panaikinti
  4. "The Master" abu aktoriai turi didelių šansų patekti tarp nominantų, tačiau gali būti kad balsai pasidalins po lygiai ir nė vienam nepavyks perkopti penketuko laiptelio. Dar atrodo, kad A. Adams turi nemažai šansų būti nominuota už nepagrindinį vaidmenį.
    "Cloud Atlas" atrodo įdomus, bet kiek teko skaityti atsiliepimų ir recenzijų po Toronto kino festivalyje įvykusios premjeros, filmas atrodo per daug eklektiškas, idėja originali, reikia patiems pamatyti ir visa tai įvertinti.
    "Pi gyvenimas" - irgi neabejotinai vertas dėmesio. Aš dar pridėčiau "The Sessions". Kažkaip labai jau primena praėjusių metų A. Payne'o "The Descendants" (liet. "Paveldėtojus"), dramadija su gerai "sukaltu" žiūrovišku scenarijumi ir šarmingais pagrindinių aktorių vaidmenimis.
    Nereikia pamiršti ir S.Spielbergo "Lincolno". Nors man filmo anonsas labai primena praėjusių metų "Karo žirgo" stilistiką, vėl ta pati besikartojanti filmavimo, muzikinio apipavidalinimo ir vaidybos maniera. Bus matyti :)

    AtsakytiPanaikinti