2012 m. rugsėjo 30 d., sekmadienis

Filmas: "Raudonos šviesos" / "Red Lights"



Sveiki,

Neseniai pro Lietuvos kino teatrus praūžė kino filmas „Raudonos šviesos“ (Red Lights) (2012 m.). Negalėjau atsispirti tokiai gražiai legendinių aktorių puokštei – Robert De Niro, Sigourney Weaver, Cillian Murph ir staigiai kylanti mega talentas Elizabeth Olsen. Taigi, ištisas sąrašas, mano galva, vidutiniame komerciniame filme su misticizmo prieskoniais atrodo nei itin įspūdingai, bet ir ne labai prastai. Viskas ir išlieka vidutiniuose rėmuose. Jei atvirai, filmas ganėtinai patiko, jis įtraukė mane į istoriją – pagaulus, komercinis su pakankama įtampa, sakytum, neblogas filmas, tačiau pasigedau originalumo iš paties siužeto, nes daugelis dalykų pasirodė ir vėl atgyventa, lyg tyčia kuriamas toks filmas, kurį žiūrovas žiūrėtų ir lyg orakulas jau žinotų filmo baigtį, akivaizdžius personažų numatytus žingsnius – nesuprantu, kam kurti vidutinybes, jei galima išties už mažesnį biudžetą pastatyti tikrai stipriu ir įtaigiu siužetu filmą.

Šiaip tikėjausi trilerio, o ne mistikos, nes prieš seansą taip ir nepasidomėjau apie ką filmas. Nustebau jau nuo pirmųjų seansų, kada atliekami dvasių kvietimai... Tai bene vienintelė staigmena, kurią gali lengvai susigandinti, perskaitęs filmo aprašymą. O visa kita, ganėtinai įdomu, bet iš pačių personažų ir istorijos didesnių netikėtumų nebesulauki. Primena įvairių kino filmų miksus, pvz. „Iliuzionistą“ ir „Keleiviai“ – toks mišinys nebeišskiria filmo iš gausybės kitų mistinių dramų ir kriminalų. Filmo giją bandoma vesti moksliškai, visada neigti personažais dvasių pasaulį, bet galiausiai pabaigoje prižeriama į akis, kad visgi taip nėra...

Šiaip toks darbas nėra nuobodus, vidutiniam žiūrovui turėti netgi labai tikti ir patikti. Tiesą sakant net man patiko, tačiau panarsčius, kodėl tas filmas patiko, randu daug minusų, tačiau rekomenduoju pažiūrėti patiems kokį puslengvesnį vakarą. 

Mano įvertinimas: 7/10
Kritikų vidurkis: 36/100
IMDb: 6.2


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą