2012 m. rugsėjo 2 d., sekmadienis

Filmas: "Nakties šešėliai" / "Dark Shadows"




Sveiki visi,

Šiandien grįžtu į komercinį kiną ir noriu pristatyti bei pakomentuoti kino filmą „Nakties šešėliai“ (Dark Shadows) (2012 m.). Na, iš tikrųjų daugelis nekantriai laukė šios juostos pasirodant ir daugelis kažko labai tikėjosi – vieni džiaugėsi, kiti buvo nusivylę. Viena šviežiausių juostų apie ... vampyrą. Ir vėl! Ką galiu pasakyti, vienu metu pasijutau taip, lyg vėl žiūrėčiau „Adamsų šeimynėlę“ – tie rūmai, žmonių apranga, stilius, 1972 – ųjų gėlių vaikų era. Tik klausimas mane kamavo, ar Džoniui Depui neprasidėjo kokia nors alergija nuo 5 kilogramų pudros? Tikriausiai ne, įpratęs nuo Todo Svynio laikų, pastarasis miuziklas man buvo maža tragedija, tačiau „Nakties šešėliai“ nenuvylė, atvirkščiai, didelių pretenzijų neturėjau ir gavau visai smagaus reginio. Filmas, kaip sakė Marius Kulvietis, skirtas poilsiui, kitaip tariant, pramogai. Daug grimo, savotiškas garso takelis, kilogramas vaizdo efektų, Dž. Depo vardas ir pritraukiam mases į kino ekranus. Gal ir nieko strategija.

Filme labiausiai man patiko ragana Eva Green ir jos netikėtas (debiutas?) po tokių filmų kaip „Tobulas jausmas“, „Gimda“, „Svajotojai“ Holivude. Bet nieko, ji žaviai suvaidino porcelianinę raganą. Nuobodžiausia tikriausiai buvo keršto ir meilės istorija – labai jau nuvalkiota, tačiau pabuvoti su keista Kolinsų šeimynėle tuose senuose rūmuose iš tikrųjų viliojo ir atmosfera išlaikyta taikliai. Nepaisant to, kad nieko filmas nenustebino, neparuošė jokių papildomų staigmenų siužetinėje plotmėje, nieko nešokiravo, nesugraudino... liko tik gražus atvirukas, spalvingas, įmantrus ir kaip tas ledų popieriukas – ledai suvalgyti, o popierėlis vis dar rankose. Smagus reginys lengvam vakarui – nei daugiau, nei mažiau. Manau, komercinio filmo mėgėjams turėtų iš tikrųjų tikti ir patikti.

Įvertinimas: 7/10
Kritikų vidurkis: 55/100
IMDb: 6.2


Jūsų Maištinga Siela,
Man galite parašyti: cirkininkas@gmail.com

1 komentaras:

  1. Kas nutiko T. Burtonui ir J. Depui? Dvi labiausiai nuvylusios holivudo personos šiais metais... (nekalbu apie antrojo asmeninio gyvenimo pokyčius). J. Deppas tapo "nusivaidinusiu" aktoriumi jau tikrąja ta žodžio prasme: kartojasi vaidmenys, tipažai, "buksavimasis" tame pačiame fantasy žanre. Po Sweeney Todd'o nebesugebėta sukurti nieko įdomaus, nes man tas skrybėlius "Alisoje" buvo tikras kompiuterinės grafikos nesusipratimas.

    AtsakytiPanaikinti