2012 m. rugsėjo 1 d., šeštadienis

Kas tas mėlynasis mėnulis? Mėlynas mėnulis - tiesa ar pramanai?




Sveiki,

Kas tas mėlynasis mėnulis? Perskaičiau klausimą socialiniame „Facebook‘e“. Na, ir kvailiui aišku, kad tai mėnulis – tas pats tik kažkodėl mėlynos spalvos. Visgi galvojau, kad jis nusidažo taip dėl ypatingo saulės spindulių kritimo kampo, bet pasirodo nė velnio.

Tai kas tas mėlynasis mėnulis, kuris pasirodo kas 2 – 3 metus? Atsakymo nebūčiau niekaip išlaužęs, nes pasirodo, kad tai antroji mėnulio pilnatis tą patį mėnesį. Pasirodo, 31 rugpjūčio taip išsidėliojo mėnulio fazės, kad išėjo antroji pilnatis. Tad neverta kankintis, nes mėnulis visiškai neturi jokio pagrindo atrodyti kažkuo kitoks. Sakoma, kad mėnulis pamėlsta arba pažaliuoja tik tokiais atvejais, kai išsiveržia ugnikalnis ir ore lieka vulkaninių dalelių, bet gal tegu miega tie vulkanai ir ugnikalniai, o mes pasigrožėsime ir įprastu mėnuliu.

Na, o kodėl jis vadinamas mėlynuoju, tikriausiai nereikia ilgai spėlioti. Tai nuo angliško pavadinimo „Blue moon“, o anglai, kaip ne paslaptis, labai poetiški, duodami pavadinimus įdomiems reiškiniams.

Jūsų Maištinga Siela,
Man galite parašyti: cirkininkas@gmail.com

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą