2012 m. spalio 16 d., antradienis

Filmas: "Abraomas Linkolnas. Vampyrų medžiotojas" / "Abraham Lincoln: Vampire Hunter"



Sveiki,

Vis prabėgomis grįžtu į šių dienų komercinį kiną atsipalaidavimui ir į nagus pateko šiuo metu pakankamai populiari juosta „Abraomas Linkolnas. Vampyrų medžiotojas“ (Abraham Loncoln: Vampire Hunter) (2012 m.). Naujas ir šviežias filmas apie šiuo metu tikrą euforiją ir bumą išgyvenančius vampyrus, kurie dar ilgai nenusileis iš populiarumo viršūnių. Šiaip iš juostos nieko daug nesitikėjau, kaip ir iš visų tokio tipažo filmų, į kuriuos eičiau nebent nemokamai kino teatruose. Ši juosta – tai totalus fantazijos lipdinys apie Amerikos prezidentą Abraomą Linkolną, kuris laisvalaikiu, keršydamas už motiną, daigodavo kirviu vampyrus ir laimėjo Pilietinį karą. 

Galiu pasakyti patį didžiausią šio filmo minusą – nuspėjamas ir neoriginalus siužetas, kuris prisodrintas puikiais vaizdo efektais, pakankama įtampa, tačiau personažų sprendimai ir logika yra lygi animacinių filmukų personažų lygyje. Režisierius Timur Bekmambetov, sukūręs tokius filmus kaip „Ieškomas“, „Eglutės“, „Naktinis patrulis“, „Likimo ironija, arba laimingų Naujų!“ ir šįkart aukščiau bambos neiššoko ir kažkokių įdomesnių ir netikėtesnių siurprizų, deja, nepateikė. Sukurta tipinė Holivudinė paveiksliukų dėlionė, kuri išlaiko palyginus gan silpną siužetinę įtampą, o apie gilesnius vandenis, tikriausiai, nereikia nė kalbėti. Kaip reginys filmas man gal visai ir patiko, buvo vietų, kada užhipnotizuotas Linkolno kirvio valdymo meistrystės, pasinėriau į siužetą, tačiau filmą jau mačiau prieš dvi dienas, o jau šiandien beveik nieko neliko, tik pelų sauja. Kaip Holivudinis reginys filmas nėra nei kažkuo labai įdomus, nei jis koks lyderis, nei dar kažkuo puikus, tačiau „prastumti“ laikui tinkantis, nuvarant į šoną depresiją, liūdesį ir kitus negatyvius dalykus. 

Turėčiau pasiūlyti pažiūrėti, tačiau to nedarysiu, nes manau, kad filmas iš tų, kai nebėra ką žiūrėti ir norisi kažkokios balalaikos su trupučiu krauju ir pasakinio tipažo personažais, tada pirmyn – griebkite! 

Mano įvertinimas: 5.5/10
Kritikų vidurkis: 42/100
IMDb: 5.9


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą