2015 m. vasario 3 d., antradienis

Andrius Rožickas: ar vertas vedėjo mikrofono?

Sveiki,



Nutariau parašyt šiuo klausimu savo komentarą:

Būtų mano valia, atleisčiau Andrių Rožicką iš TV laidų vedėjų. Suprantu, kad "skaldyti bajerius" tenka nuolat, (tokia dabar televizinė kultūra), tačiau, kai ant scenos užlipa visai kitos kartos ir kitos sceninės kultūros žmogus (kalbu apie N. Paltinienę), šitaip pasityčioti... Apskritai jis pernelyg tiesmukas ir kitose laidose. Gal ir tiko vesti „M.A.M.A.“ apdovanojimus, kur reikia charizmatiško vedėjo, sutramdant išsišokėlius, tokius kaip SEL‘as, bet kuo toliau, tuo labiau A. Rožicko ir apskritai televizinė kultūra atrodo PASITYČIOJIMO kultūra - jeigu tu nesugebi kito pašiepti, tai tu ne tik netinki būti laidų-renginių vedėju, bet apskritai kurti kokį nors nepriklausomo TV kanalo laidą. Charizma ir geras humoro jausmas dabar suprantamas labiau kaip akis draskanti, įžūlumą demonstruojanti ir pasityčiojimus skatinanti išraiška, būtina savybė įsigraužti į pramogų pasaulio vidurius. Bet koks kalbėjimas apie toleranciją apsiverčia ir įžūlumo atstovai ima rėkti: "O kodėl "tolerastai" netoleruoja mūsų įžūlumo, tai kokie jie "tolerastai"? Iki kokio lygio nusigyvenome? 

Aišku, sakysite, kad moralizuoju, nes moralų niekam nebereikia – tebūnie, nereikia, tačiau, kai dar vienas išsišokimas žiniasklaidoje pavadinamas tiesiog „dar vienas puikus skandalas“, nes yra apie ką rašyti, tai tampa norma. Todėl visai nenustebau, kad sukritikavęs A. Rožicką, sulaukiau tokių, kurie pareiškė, kad kaip tik buvo įdomu, kaip jis vedė ir paskatino N. Paltinienę „šnekėti normaliai“, kitaip sakant, būti tokiai, kokia yra dabarties dominuojanti televizinė kultūra, atsisakant senosios estradinės įgytos patirties ir kultūros. Pareiškė, kad juokėsi iš „vargšės“ N. Paltinienės ir A. Rožickas šaunuolis. Tai tik dar kartą įrodo, kad žiūrovams normalu, jog tai vyksta. O po to dejuojame, kodėl mokykloje opi problema tampa patyčios. Pasityčiojimas viešojoje erdvėje nebeskiriamas nuo humoro, todėl turime tai, ką turime.

P. S. "Ne į temą", bet apie tai galėtų kalbėti dvyliktokai per įskaitas.

Jūsų Maištinga Siela

2 komentarai:

  1. Absoliučiai nesutinku su čia išsakyta nuomone. Manau diametraliai priešingai. Apie minimą asmenį negaliu pasakyti nieko blogo, išeinant iš to, kiek jis yra viešai matomas.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Jeigu taip, tai reikėtų atleisti pusę pramoginių šou laidų vedėjų Lietuvoje :)
    Tas tiesa, šita patyčių kultūra ir jos supratimas kaip humoro išraiška, tapo norma. Bet kas dėl to kaltas...

    AtsakytiPanaikinti