2015 m. vasario 17 d., antradienis

Šių dienų super herojai: banko eilėje belaukiant




Sveiki,

Laukiau eilėje į banką. Padalinys beveik prie pat namų, bet kaip visada eilės, nesvarbu kokios paros metu, yra eilės ir jos erzina labiau negu visus lietuvius kasmet išrinkta eurovizinė daina. Eilėje nepaburbuliuosi „Už Lietuvą – vyrai!“, eilėje reikia išsimušti aparate numeriuką ir tyliai bei kantriai laukti t. y. daryti tai, kas, sakytume, įrašyta kiekvieno lietuvio genuose. Aišku, banke popunautų negausi, bet reklamų, skrajučių, patarimų ir sutarčių – imk kiek tik protas apglėbia, o kartais čia susirenka įdomus sociumas, kurie vienas su kitu dalydamiesi laukimo nepasitenkinimo grimasomis ir žaibiškai prunkštimais bei skausmingomis aimanomis reaguodami į be eilės užlindusią naglą bobulytę, tampa tikrų tikriausiais personažais, jei ne stoiškais herojais.

Taigi. Laukiu sau su numeriu 034, o į banko padalinį įslenka du mano amžiaus vyrukai. Smarkiai treninguoti, nieko ir nepasakysi, o ant skustų galvų nuo vasario mėnesio -3C slepia kiaušinio lukšto pakaušius raudonos kepuraitės (čia visi prisimena pasaką „O kodėl tavo tokios didelės akys, močiutė?“). Sakyčiau, kokie reperiai, ką jiems banke? Ar moka šratinuką nulaikyti, jau nešneku apie rašalinius parkerius? Bet nereikia taip prastai galvoti apie žmones, moralizuoju sau mintyse, būk tolerantiškas ir atviras, bet kai pamatau, kaip vienas atkrenkščia gleives ir pamiršęs, kad nebe gatvėje, apsižvalgo ir spjauna sau į pražergtą tarpukojį. Ant švarių Swebanko plytelių – jomajo! Po to užlipa ant to patiekalo kedu (firmos nepamenu, todėl Adidas‘o nespaminsiu), atseit niekas nemato, ir patrina lyg nuorūką – bus neva gatvėje įlipęs, jei išpėduos šį trynį. 

Į banką įeina žilstelėjęs senukas. Operacija ne grynais. Laukia. Apsižvalgo ir, pamatęs Rubenso stiliaus banko aptarnautojas, kažkaip pasitempia, nors ir ne jo amžiaus moterys, bet kaip ten sakoma, kad vyro seksualumas su amžiumi nedingsta, kol potencijos dar yra. Iš po skverno išsitraukia nešiojamas šukas ir persibraukia per žilę. Pasitaiso ir susirūpina, kaip čia prieš tas moteris atrodo. Kaip iš visai kitos planetos jo kultūra ir laikysena.

Dvi kartos prieš mane ir Swedbank‘o stebimas kameras. Rezultatas [0:1]. Spėkite, kas laimėjo? Manau, paprasčiau nei „Eurovizijoje“.

Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą