2015 m. vasario 8 d., sekmadienis

Filmas: "Galingasis 6" / Big Hero 6"




Sveiki, 

Su „Disney“ kompanijos animacinių filmų meistrai susivienijo tam, kad galėtų sukurti filmą „Galingasis 6“ (angl. Big Hero 6) (2014). Prieš daugiau nei metus matyta „Ledo šalis“ buvo arčiau Volto Disnėjaus tradicijos ir, gal šitaip negalima skirstyti, bet buvo labiau mergaitiškas, o „Galingasis 6“ ryškiai orientuotas į berniukus, nes filmo pagrindą sudaro konstruktorių principas.

Be jokios abejonės puiki filmo grafika leidžia mėgautis šiuolaikinių animacinių filmų galimybėmis stebinti kuo ryškesnių ir aštresnių vaizdų ištroškusį žiūrovą. Beje, tai vienas stipriausių filmo kovoje dėl „Oskaro“ su „Kaip prisijaukinti slibiną 2“. Animacinis filmukas apie vaiką didvyrį, pasakojama apie netolimą ateitį, kur karaliauja moksliniai išradimai, bet kaip visada atsiranda blogiukų, kurie vienaip ar kitaip mokslines žinias panaudoja destrukcijai ir kerštui. 

Visgi nepasakyčiau, kad filmas sužavėjo, tikėjausi tikrai kažko daugiau ir, mano nuomone, „Ledo šalis“ siužetine ir realizavimo prasme buvo vertesnis ir įdomesnis filmas, na, o šiam vis dar kažko trūko, nors buvo puiki idėja, neįmanoma nemylėti storo ir balto „slaugytojo“, kuris tampa mielu personažu. Neprastas garso takelis, herojiniai ir stoiški personažų poelgiai ir veiksmai niekuo nebestebina, viskas slenka gėrio ir blogio trinties pakopomis – sena ta pati formulė. Vietomis buvo smagu žiūrėti, bet buvo ir tokių pernelyg tuščių, nuobodžių duobių., pvz., pasiskraidymai virš San Francisko tilto, kurie būtini kaip animacinio filmo elementai, bet ryškiai jau pabodę šie panoraminiai intarpai.

Filmas tikrai neprastas. Yra ką pamatyti ir patirti tiek mažiesiems, tiek ir suaugusiems.

Mano įvertinimas: 8/10
Kritikų vidurkis: 74/100
IMDb: 8.0


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą