2015 m. vasario 26 d., ketvirtadienis

Filmas: "Mėnesienos magija" / "Magic in the Moonlight"




Sveiki, filmų žiūrovai,

Šįkart apie filmą „Mėnesienos magija“ (angl. Magic in the Moonlight) (2014) – vienas naujausių kino genijaus Woody Allen filmų. Tikriausiai visi šio režisieriaus ir aktoriaus gerbėjai stengiasi kuo greičiau pamatyti naujausius darbus, kurie pilasi kaip iš gausybės rago. Aš esu vienas iš tų.

Paskutinius dešimt metų režisierius buvo itin produktyvus, dėl savo produktyvumo ir nukentėjęs, ir pateikęs ne vieną kūrybinę staigmeną. „Mėnesienos magija“ nėra ta geroji staigmena gerbėjams. Visgi „Džesmina“ (ankstesnis darbas) buvo kur kas stipresnis. „Mėnesienos magija“ turi visus W. Allenui būdingus kino filmo bruožus. Intelektualiai svinguojantį siužetą, dialogus ir „cinkelį“, kurį tikriausiai tiksliausiai apibūdina pats filmo pavadinimas – magija. Siužetas konstruojamas įdomiai, tačiau pati filmo idėja, jos plėtotė mano akims pasirodė pernelyg vidutiniška. Pasirinktas puikus dešimtmetis, bet pati istorija, kuri, aišku, yra šiek tiek beprotiška, kažkaip neįtikino. Gal ne tiek neįtikino, kiek praplaukė pro akis, nesukeldama emocinio bangavimo, susižavėjimo. Norėjosi kažko daugiau iš paties siužeto – pabaiga daugiau ar mažiau nuspėjama, nors ir subtiliai, literatūriškai apipavidalinta.

Filme susitinka neįtikėtinas aktorių duetas – britas Colin Firth ir amerikietė Emma Stone. Colin Firth vaidmuo išties niekuo nestebino, kažkur lyg ir matyta, gerai įsigilinęs į medžiagą, bet įdomesnių staigmenų savo gana aukštoje menininko-aktoriaus karjeroje tikrai nepateikia. Viso filmo magija visgi susitelkia, sakyčiau, į Emma Stone, kuri paskutiniuoju metu stebina savo rolėmis, o šioji irgi pasirodė kitokia, išskirtinė, įdomi, nors kino industrijoje vaidmuo ir nėra itin įspūdingas, tačiau jai, jaunai aktorei, dirbti pagrindinėje rolėje su W. Allenu yra labai gera.

Filmą visgi laikyčiau gana vidutinišku. Aišku, smagu jį žiūrėti, gėrėtis visų W. Allenu, bet tai toli gražu nėra stipriausias jo darbas.

Mano įvertinimas: 7/10
Kritikų vidurkis: 54/100
IMDb: 6.6


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą