2015 m. lapkričio 4 d., trečiadienis

Filmas: "Mirtina tyla" / "Dead Calm"




Sveiki, skaitytojai,

Šįkart trumpai apie filmą „Mirtina tyla“ (angl. Dead Calm) (1989), režisuotą trilerių meistro Philip Noyce, kurį galbūt kai kas geriau žino kaip „Druska“ (2010) ar „Kaulų kolekcionierius“ (1999) režisierių. Patyręs ir išmanantis šį žanrą režisierius mums siūlo su Nicole Kidman ir Sam Neill paplaukioti po Ramųjį vandenyną. Trijų veikėjų filmas (neskaitant to išprotėjusio šuns Beno), sakytume, labai minimalistinis, tačiau jūros platybės ir sudėtingos filmavimo sąlygos leidžia pasinerti išties gerai psichologinei įtampai.

Apskritai kuo toliau, tuo manau, kad trilerio žanras yra tas žanras, kuris daugelyje filmų išlieka gana aukštos kokybės, kur kas sunkiau sukurti gerą dramą ar komediją. „Mirtina tyla“ neabejotinai įtraukia ir net šiek tiek baugina savo siužetine linija – bejėgė moteris lieka vienui viena su maniaku, o vyrukas skęstančiame laive, už daugelių kilometrų kovoja už gyvybę. Na, ir viskas pagal proporcijas ir trilerio taisykles... Dar visai jaunutė N. Kidman, jau patyręs S. Neill ir keistokos išvaizdos Billy Zane tiesiog šoka pagal režisieriaus dūdelę ir vaidina kuo puikiausiai. Neretai trileris neatskleidžia aktorių meistrystės, tačiau „Mirtina tyla“ nėra iš tų sausų filmų vaidybos atžvilgiu ir leidžia pasimėgauti aktorių vaidyba – visų trijų aktorių veikėjai turi savo „cinkelį“ ir nėra vien tik sukalti pagal šablonų kiautus.

Nežinau, kaip kitiems, bet man šis senstelėjęs trileris pasirodė grieko vertas filmas. Rekomenduoju aštresnio kino mėgėjams, kurie dar pasiilgsta ir geros vaidybos.

Mano įvertinimas: 8.5/10
IMDb: 6.8


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą