2016 m. balandžio 21 d., ketvirtadienis

Šios dienos daina: Алла Пугачева - "Свеча Горела"




Sveiki, skaitytojai,

Tikriausiai nė sapnuoti nesapnavau, jog vieną dieną klausysiuosi rusų primadonos Alos Pugačiovos dainų. Jau nebe ta karta. Jeigu Lietuvos jaunimo paklaustumėt apie A. Pugačiovą, tikriausiai daugelis nė nežinotų, kas ji tokia yra, bet tik ne rusų kultūroje, kur Ala Pugačiova reiškia apskritai šios tautos pop muzikos kultūros pamatus ir yra garbinama taip, kaip Amerikoje Michael Jackson. 

Tiesą sakant, net nepamenu, kada ir kaip ši atlikėja įsibrovė į mano klausomų dainų list‘ą. Tikra mistika. Vienas jos nuostabiausių bent man daina yra „Žvakė dega“, kurią dabar ir noriu Jums pristatyti ir pasidalyti. Daina debiutavo 1999 metais ir sulaukė gerų atsiliepimų. Lyrinė daina tarsi aliuzija į tremtinių likimus, tačiau ne dėl to ji man patinka, bet tuo, kad joje pavyko suderinti poeziją su šamaniškos etninės kultūros muzika. Keisti sakralūs garsai, girdimi dainoje, derinami su pop klasikiniais muzikos garsais, tačiau pasirinktas neįprastas atlikimas – ritualinis dainavimas, prislopintu balso choru iliustruojant žvakės alsavimą, pripildant meditacinio pobūdžio garsų ir hipnotizuojančios pučiamųjų liaudies instrumentų.

Kaip ir ne viena Alos Pugačiovos daina, taip ir šioji turi istoriją, pasakojimo pradą, ryškų, augantį ir choru papildančią kulminaciją, todėl kaskart klausantis šios dainos, galima nugirsti instrumentinę ir emocinę išvystytą istoriją. Ką gi, belieka tik pasiklausyti:


Jūsų Maištinga Siela

1 komentaras:

  1. Labai ačiū, kad priminėte šią super asmenybę. Padovanojote daug gerų emocijų!

    AtsakytiPanaikinti