2016 m. balandžio 25 d., pirmadienis

Filmas: "Demonų miškas" / "The Forest"




Sveiki, mieli skaitytojai,

Šįkart apie lengvą ir nieko neįpareigojantį kiną – pramoginį siaubo filmą „Demonų miškas“ (angl. The Forest) (2016), kurį turėjo progos pamatyti ir Lietuvos žiūrovai komerciniuose kino teatruose. Lyg ir nieko ypatingo, lyg ir nieko nežadantis pasakojimas visgi kažkuo vilioja: Japonijoje esamas kalnas, kurio pašlaitėje žmonės eina nusižudyti. Pasakojimo filme taip ir nepavyko apipinti tomis legendomis, kurias kur kas įdomiau papasakoja dokumentiniai filmai apie šias vietoves. 

„Sostų žaidimų“ žvaigždė Natalie Dormer atlieka pagrindinį vaidmenį, suvaidindama Sarą ir Džesę, seseris dvynes. Smagu į šią gražuolę žiūrėti ir taip, kaip ji dirba su kamera, tačiau filmui ryškiai trūko gero siužetinio užpildymo. Gal dėl menko biudžeto, o gal dėl režisūrinio neprityrimo, intriga neišplaukia iš siužeto. Atrodo, su filmu lyg ir viskas gerai, lyg ir yra istorija, yra mistinės intrigos, tačiau ji neištransliuota, o pasitelktos priemonės primena pigius ir vidutiniškus Holivudo siaubo filmų užsakymus, kurie laisvai užkemša rinką, tačiau nepasiūlo nieko įdomesnio. Iš esmės apie „Demonų mišką“ galima pasakyti lygiai tą patį, jeigu ne pats miškas, tai tikriausiai betrūktų tik seno namo, kuriame visokiausiais rakursais rodytųsi vaiduokliai. Vos kelios įdomesnės scenos „Demonų miške“ paskęsta kažkokiame nusidėvėjusiame ir idėjas praradusioje režisūroje, kurį čia pat lyg ir nori pagyvinti, nejučia, atsiradęs trilerio elementas tarp herojų, tačiau, nemanau, kad jis buvo įtikinamai išvystytas.

„Demonų mišką“ pažiūrėjau visgi gana įdomiai, nesinorėjo kažkodėl nei prasukti, nei kad baigtųsi. Taip, filmas turi visas prastas šiuolaikinio siaubo filmo minusus – prasta režisūra, scenarijaus neįgyvendinimas, paviršutiniškumas, unikalumo stoka ir bla bla bla... Tačiau netgi suvokimas tų visų klaidų ir defektų komplekso, visgi filmas neprailgo ir kažkaip pažiūrėjau gana nuotaikingai nukreipdamas mintis nuo kasdieninių problemų.

Mano įvertinimas: 5.5/10
Kritikų vidurkis: 34/100
IMDb: 4.8


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą