2016 m. balandžio 13 d., trečiadienis

Šios dienos daina: Francesca Michielin - "Nessun grado di separazione"




Sveiki, skaitytojai,

Šįkart nutariau pasidalyti daina, kuri jau kurį laiką sukasi mano klausomų dainų viršūnėse ir tai itališka baladė „Nessun grado di separazione“, kuri atlieka jauna italų atlikėja Francesca Michielin. Na, tai gana keista daina ir net nesuvokiau, kad ji man patinka. Dar labiau nustebino tai, kad daina šiemet atstovaus Eurovizijoje.

Na, jaunutė atlikėja Francesca Michielin gimė 1995 metais, bet per savo gyvenimą jau spėjo nuveikti itin didelių darbų. 2011 metais dalyvavo Italijos „X-Faxtor“, kurioje užėmė penktą vietą. Po metų pasirodė jos pirmasis debiutinis albumas „Mano atspindžiai“. Pernai pasirodė antrasis, pavadinimu „20“. „Nessun grato di separazione“ išleistas kaip singlas 2016 metais vasario 11 dieną ir iškart šovė į viršūnę Italijos klausomų dainų topuose. Daina dalyvavo bene garsiausiame Italijos muzikos konkurse Sanremo ir užėmė antrą vietą. Mergina ir vėl tik per plauką nepatyrė pergalės, tačiau to pakako, kad ją deleguotų į Euroviziją. Kaip seksis jai Švedijoje, sužinosime jau gegužės antroje pusėje.

Šiaip daina, bent man, labai graži, pasakojanti apie išsiskyrimą be išsiskyrimo. Įdomu dar ir tai, jog daina skamba visai ne kaip daina, o švelniu balsu pasakojama istorija, o graži italų kalba įsilieja į subtilių garsų gaudesį, todėl daina tikriausiai patiks šiuolaikinės muzikos gurmanams, kurie pasiilgsta romantikos ir tiesiog geros itališkos muzikos.

Pasiklausykime:


Jūsų Maištinga Siela

3 komentarai:

  1. Jau kurį laiką šios dainos negaliu atsiklausyti. Puikus kūrinys.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Įdomi daina. Pirmą kartą klausant net nesupranti, patinka, ar ne. Tačiau klausaisi, o po to ir vėl klausausi. Tada supranti, kokia ji nuostabi.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Įdomi daina. Pirmą kartą klausant net nesupranti, patinka, ar ne. Tačiau klausaisi, o po to ir vėl klausausi. Tada supranti, kokia ji nuostabi.

    AtsakytiPanaikinti