2016 m. liepos 12 d., antradienis

Filmas: "Betmenas prieš Supermeną: teisingumo aušra" / "Batman v Superman: Dawn of Justice"




Sveiki,

Yra tokių didingų kino projektų, kurie iškart suklumpa, kai tik debiutuoja. Tą lyg ir sufleruoja kritikų atsiliepimai apie „Betmenas prieš Supermeną: teisingumo aušra“ (angl. Batman v Superman: Dawn of Justice) (2016), kuris pretendavo būti gana įspūdingu holivudiniu užmoju, tačiau akivaizdu, jog filmas nepateisino daugelio lūkesčių.

Tenka sutikti, kad šiek tiek gaila dėl šio filmo. Taip, jis pilnas prabangos, veiksmo, efektų ir vizualiai tikrai gerai žiūrisi, tačiau turinio, scenarijaus ir režisūros prasme filmas silpnokas. Jau daugelis pasijuokė iš Ben Affleck, kuris interviu metu absoliučiai neslėpė susikrimtimo dėl prastoko filmo vertinimo, nes į tokius projektus aktoriai deda milžiniškas jėgas ir nufilmuoti kelių minučių sceną kartais tenka ruoštis ištisus mėnesius fiziškai ir psichiškai, todėl, sakyčiau, reikia kaip tik kuo preciziškiau rinktis režisierius. Žiūrint šį filmą, susidaro toks įspūdis, kad filmo pradžia tiesiog stumia žiūrovą išeiti iš salės: nėra intrigos, padrikos Betmeno ir Supermeno istorijos klijuojamos koliažo principu, todėl atrodo siužetas nesuveržtas, pabiręs, primena skausminga gumos tempimą. Nedėkingas ir tas „komiksams“ būdingas žanras, nuo kurio neįmanoma pabėgti, todėl kai kada atrodo filmas pernelyg šabloniškas, ką jau kalbėti apie veikėjų kalbą – ji negyva, literatūriška, o veikėjų sprendimai tiesiog pribloškia susenusia psichologija. Tiesiog pernelyg laikytasi klasikinės superdidvyrių pasakojimo struktūros, todėl tie, kurie tikisi filmo kaip iššūkio su inovacijomis, teks gerokai nusivilti.

Filmo pradžios tempas nevykęs, lėtas, nors jau nuo pat pradžių prabangus, aktoriai atsidavę kaip šunys ir atiduoda visą save tokiam projektui, tačiau jų pastangos negali atpirkti pačios istorijos paviršutiniškumo ir naujo požiūrio. Tai kur tas įvykis? Kur Betmeno ir Supermeno konfliktas? Viena gera jų batalinė kova nesudaro įspūdžio, kad du herojai iš tikrųjų konfliktavo, nes priešas visai ne tas... Apskritai trūko intrigos, nenuspėjamumo ir naujo požiūrio, nes dabar filmas liko didelis prabangus išpūstas burbulas su puikiais Holivudo aktoriais, todėl drąsiai galiu sakyti, kad pirmoji dalis „Supermenas“, nors irgi laikėsi klasikinių komikso taisyklių, buvo kur kas labiau vykęs produktas nei „Betmenas prieš Supermeną“.

Mano įvertinimas: 5.5/10
Kritikų vidurkis: 44/100
IMDb: 7.0


Jūsų Maištinga Siela

2 komentarai:

  1. Sveiki, mano manymu, puiku, kad stengiatės pakomentuoti visus žiūrėtus filmus ir skaitytas knygas, tačiau gaila, kad dauguma Jūsų aprašytų kūrinių yra tik pramoginės lengvosios pop kultūros dalis. Pasigendu vertingesnių, prasmingesnių kūrinių. Taip pat ir pačiuose aprašymuose trūksta kūrinių analizės ir Jūsų nuomonės, o ne tik siužeto perpasakojimo. Sėkmės tobulėjant!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Visgi nesutikčiau, kad mano įrašai vien populiariosios kultūros. Taip, būna ir populiariosios, "šuorais", tačiau nesistengiu bėgti nuo masinės kultūros. Būna Kino pavasariai, kiti filmai ir popsą apskritai, kalbant apie literatūrą, retai skaitau. Filmus nesistengiu analizuoti, nes neverta nei laiko, nei minčių, o štai pastebėjimai, patikusių ar nevykusių epizodų įvardijimas nėra turinio perpasakojimas. Norite rimtų kritikų - siūlau skaityti meninius periodinius leidinius. ;)

      Panaikinti