2016 m. spalio 22 d., šeštadienis

Filmas: "Nerve: drąsos žaidimas" / "Nerve"



Sveiki, skaitytojai,

Veiksmo trileris su žiupsneliu nuotykių „Nerve: drąsos žaidimas“ (angl. Nerve) (2016) neseniai nuvilnijo per Lietuvos kino teatrus kaip itin patrauklus filmas, sukviečiantis jaunuomenę įtemptam seansui. Iš esmės filmas mums pasiūlo itin efektyvius ir veiksmingus žaidimus, susijusius su drąsa ir, žinoma, technologijomis. Kad internetas „visagalis“, tą mes jau daugiau ar mažiau žinome. Filmo idėjos sudarytos šiuolaikiškai ir įdomiai, parinkti pritrenkiančiai seksualūs aktoriai ir, atrodo, kad filmas sukurtas būti suvartotas kaip eilinė pramoga.

Jaunystės kultas, gražus kūnas, išbandymai – visgi visas tas koktelis pasirodo itin nuvalkiotas ir nuobodus. Apkūnesnė mergina, žiūrėdama šį filmą, vėl grauš save, kodėl ji ne tokia liekna, o vaikinas – kodėl jis ne toks „kietas“. Filmas apie seksualumą, sėkmę ir tiesiog būvimą „krūtam“, todėl veikėjai pasirodo esantys klišių klišės, nuobodūs, jų asmeninės istorijos praktiškai nesujaudina. 

Žinote, žiūrėjau filmą ir visą laiką klausiau savęs, kodėl veikėjams taip svarbu žaisti tą kvailą ir buką žaidimą, kodėl taip svarbu jauniems žmonės taip kvailai kelti savo menkavertiškumą? Geriau tokių klausimų, žiūrint šį filmą nė neklausti, nes tai tiesiog populiarusis žanras, kuris yra tiesiog madingas, patrauklus, tačiau analizuojant filmo turinį tiesiog pasidaro itin liūdna, nes išsiryškina daugelis akivaizdžių filmo minusų. Vidutiniam, menkai išprususiam ir šiaip tik pramoginį kiną mėgstantiems žiūrovams, manau, filmas tikrai patiks, tačiau jaučiuosi šiek tiek iššvaistęs gražaus laiko, bet bent pamačiau mėgstamą jaunosios kartos aktorę Emmą Roberts!

Mano įvertinimas: 5/10
Kritikų vidurkis: 58/100
IMDb: 6.8


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą