2018 m. kovo 25 d., sekmadienis

Filmas: "Lady Gaga: penkios pėdos ir du coliai" / "Gaga: Five Foot Two"


Sveiki,

Mėgstu dokumentinius filmus apie įvairius dainininkus. Po fantastiško filmo apie Amy Winehouse „Amy“ (2015) nė nedelsdamas nusprendžiau pažiūrėti ir apie vieną labiausiai aptarinėjamų pop atlikėjų pasaulyje – Lady Gaga. Ji bendradarbiaudama su Netflix platforma išleido biografinį dokumentinį filmą „Lady Gaga: penkios pėdos ir du coliai“ (angl. Gaga: five foot two) (2017), kuris aprėpia paskutiniuosius „ramesnius“ atlikėjos gyvenimo metus, įskaitant ir darbą prie „Amerikietiška siaubo istorija“ filmavimo bei „Joanne“ albumo įrašinėjimo darbus ir sugrįžimą į didžiąją sceną.

Kaip jau galite įtarti, filmas atskleidžia pačias intymiausias atlikėjos užkulisius, jos skausmingos meilės išgyvenimus bei šlovę. Labiausiai šokiruoja atlikėją kamuojantys skausmo spazmai ir tikrai nėra lengva stebėti, kaip Lady Gaga iki ašarų iš skausmo raitosi ant lovos, kai tuoj teks žengti į sceną ir dainuoti gyvai. Įvairios pokalbių nuotrupos – tai tarsi Lady Gagos asmenybės mozaikos dalys, atskleidžiančios atlikėjos filosofiją, požiūrį į savo kūrybą, kritiką bei tokias atlikėjas kaip Madonna.

Iš tikrųjų tai tarsi apsinuoginimas tiesiogine ir dvasine prasme. Lady Gaga atrodo iš kažko išsivadavusi, bet kartu dar ir ieškanti savo asmenybės dalies. Tokios atviros istorijos visada jaudina kaip ir filme „Amy“, taip ir čia tiesiog „priaugi“ prie asmenybės ir varstai ją visomis prasmėmis, vertini ir... Galvoji, kiek reikia daug drąsos ir atvirumo, kad galėtum tai parodyti žmonėms, juk tai lyg savęs nė kiek nepasilikti sau, kitą vertus, tai ir atsakas į įvairią kritiką, purvą, kurią kasdien patiria atlikėja. Nežinau, kaip jums šis filmas, bet man jis sukėlė nemažai emocijų ir pamąstymų ne tik apie Lady Gagą, bet ir save patį.

Mano įvertinimas: 9/10
Kritikų vidurkis: 63/100
IMDb: 7.1


Jūsų Maištinga Siela

1 komentaras:

  1. Aš du kartus praradau galimybę pamatyti "Joanne" turo koncertą, dėl turo dalie Europoje atidėjimo ir galiausiai atšaukimo. Patyriau ir finansinių nuostolių. Bet visiškai nenustebau ir nepykau dėl to. Manau tai įtaka to, kad mačiau šį filmą prieš tai :)

    AtsakytiPanaikinti