2013 m. balandžio 15 d., pirmadienis

Chorų karai 2013: Aštuntos savaitės apžvalga. Eurovizinės dainos ir hitai




 


Sveiki visi,

Šią savaitę „Chorų karus“ vienų džiaugsmui, o kitų nelaimei paliko Stano ir Benamių Spindulio choras. Šios savaitės tema buvo truputį kebli, bet kartu ir labai įdomi – Eurovizinių dainų hitai. Neįdomu turėtų būti tiems, kurie absoliučiai nesidomi šiuo konkursu ir nėra girdėję nė vienos dainos, bet tokių, manau, buvo itin mažai.

Atsisveikinę su Stano choru, mes kitoje savaitėje turimi jau tikrą pusfinalį, kuriame susitiks pačių stipriausių trejetas, nuplaukęs ilgą projekto distanciją. Na, o kol chorai ruošiasi kitam savaitgaliui, mes galime trumpai apžvelgti, kas gi įvyko šį praėjusį sekmadienį. Kaip visada pateikiu savo simpatijų reitingą.

1 vieta. Vytautas Matuzas ir Panevėžio Indigo choras:


Puikus pasirodymas! Patiko solistai ir choras, nors gal choro iš pradžių trūko ir priminė bekus, tačiau finale viskas išsilygina – kaip visada šis choras stebina nuostabiomis aranžuotėmis ir puikiais dainų pasirinkimais. 2005 metais šis pasirodymas Eurovizijoje užėmė antrą vietą (jeigu atmintis neapgauna) ir sudrebino visą Europą savo lyriškumu, vokalu ir visu šiais dalykais puikiai pasinaudojo Panevėžio choras.

2 vieta. ŠarkA ir Vilniaus Šachmatinis choras:


Aha... Sunku pranokti pačius save, nes aną savaitę pasirodę fantastiškai šįkart iš komisijos gavo ir šiokį tokį aštresnį žodį. Tai nėra pats geriausias jų pasirodymas, mano galva, reikėjo nustebinti kūrinio pasirinkimu, nes Montvydo daina per daug dar gyva, per daug įsiėdusi, kad sukeltų Eurovizinį alkį ir nuostabą, tačiau Šarkos stengiasi išsirinkti pačias žinomiausias dainas, kad prisibelstų į žiūrovų širdis. Šiaip aranžuotė buvo paprasta, bet kas jau kas, bet vizualumu ir scenografija šio choro niekas neperspjaus.

3 vieta. 16HZ ir Kauno Studentiškasis choras:


Kažkiek primena Šarkas, tai jau pastebėjo ne vienas, tačiau per kokias 2-3 savaites tai geriausias jų pasirodymas. Aranžuotė ir scenografija pagaliau manęs neerzino ir atrodė šiek tiek geriau nei įprasta. Daina buvo jiems dėkinga, tačiau ar to pakanka finalui? Nemanau. Tačiau „Euforijos“ dainos variantas beveik prilygo jų pasirodymui „Niekas nepalauš“ pagal K. Clarkson dainą „Stronger“.

4 vieta. Stano ir Benamių Spindulio choras:


Išseko man šis choras. Pirmuosius pasirodymus drebinęs ypatinga energetika ir idėjomis, choras nuseko kaip Nilas per sausrą, todėl jų kritimas iš projekto, mano akimis, buvo neišvengiamas ir palyginus su kitais choras, jie šiandien pasirodė ypatingai silpnai, nors spalvotai ir gražiai – pavasariškai, sakytum, bet tai buvo lyg ir atsisveikinimo daina projekte.

Štai tiek šįkart.

Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą