2013 m. balandžio 23 d., antradienis

Filmas: "Paranormalus aktyvumas 4" (Paranormalūs reiškiniai 4) / "Paranormal Activity 4"



Sveiki visi,
Šiandien noriu pasidalyti įspūdžiais apie filmą „Paranormalus aktyvumas 4“, kai kur verčiama „Paranormalūs reiškiniai 4“ (Paranormal activity 4) (2012 m .). Na, tai jau ketvirtoji šio siaubo epopėjos dalis nuo 2007 metų, kai pirmoji dalis sukėlė tikrą sensaciją siaubo kino istorijoje. Tiesą sakant, kai pamačiau pirmą dalį, tai po to teko labai sunkiai užmigti, nes pilna galva buvo įsivaizduojamo siaubo, o štai 2013 metais žiūriu ketvirtą dalį ir beveik nejaučiu jokio siaubo...
Šis filmas galėjo apsiriboti daugiausiai dviem dalim, na, gerai, būtų pakakę ir trilogijos, nes tada sistemiškai siužeto atžvilgiu būtų užbaigę dviejų seserų prakeiksmo istoriją, nors jau trečioji dalis buvo mirtinai išblėsusi, tiesą sakant, nelabai ir pamenu apie ką ji ten. Mano makaulėje imponuoja tik pirmosios dvi dalys. Žinoma, su kiekvienu filmu dirba vis kitas režisierius, bet kūrybinė komanda stengiasi išsilaikyti daugmaž ta pati, tačiau kaskart filmas išeina vis prastesnis ir prastesnis – prisiminkime ir „Pjūklo“ septynias dalis! Su kiekvienu filmu prarandama dalis žiūrovo, kadangi „Paranormalus aktyvumas“, kaip ir daugelis daugiaserijinių filmų, tiesiog išsisemia. Ir iš tikrųjų ketvirtojoje dalyje mes nieko naujo nepamatome, nieko nesužinome, iš serijos „tas pats per tą patį“ – vėl visur kameros, vėl tie patys veiksmai, vėl kraupios žmogžudystės, o naujų sprendimų nerasta. Naujas režisierius tiesiog žaidžia 2007 metais išrasta formule, konstruoja lygiai taip pat įtampą, jos kulminaciją ir nė kiek nesistengia pranokti, perspjauti ir kaip nors kitaip nustebinti žiūrovą, tuokart filmas tampa nuobodokas, lėkštas ir, tiesą sakant, smarkiai nuviliantis.
Jau šių metų pabaigoje turėtume sulaukti ir penktosios dalies, tačiau, kaip jau galima numanyti, nieko naujo šiame filme ir nebeišvysime, vėl stebėsime šeimą pro video kameras, namuose dingstančius peilius ir lojančius šunis, kol galiausiai pliūptels paranormalių, „Bleiro raganos“ principu sukurtų siaubo efektų, kurie gal ir pranoksta prabangius specialiuosius efektus, bet jau nebenustebins, galima sakyti, jau žinome, kas ir kaip maždaug turi įvykti kiekviename žingsnyje.
Šiaip kaip atskiras filmas „Paranormalus aktyvumas 4“ nėra ypatingai prastas, turi savo esminį išskirtinumą ir cinkelį, tačiau, prišliejus prie savo pirmtakų, nublanksta, o idėjine prasme atrodo kaip nukvėpęs gazuotas gėrimas.
Mano įvertinimas: 6/10
Kritikų vidurkis: 40/100
IMDb: 4.6



Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą