2014 m. lapkričio 17 d., pirmadienis

Filmas: "Košmaras Guobų gatvėje 2: Fredžio kerštas" / "A Nightmare on Elm Street Part 2: Freddy's Revenge"




Sveiki,

Dėl šventos vaikystės, kai iš tikrųjų bijodavau užmigti, nes prieš akis regėdavau šio filmo vaizdinius, vėl norėjau sugrįžti ir atgaivinti prisiminimus, nutariau pažiūrėti „Košmarą Guobų gatvėje 2: Fredžio kerštas“ (angl. A Nightmare On Elm Street part 2: Freddy‘s Revenge) (1985). Pirmosios dalies nežiūrėjau, nes ją atsimenu puikiai ir matęs ne kartą – tikra siaubo klasika, ko nepasakysi apie 2010 metų naująją ekranizaciją. Antroji dalis buvo sukurta žaibiškai IX dešimtmečio viduryje, tačiau, manding, žvelgiant iš šių dienų perspektyvos, nė iš tolo neprilygsta pirmajai daliai.

Pirmieji kadrai – mokyklinis autobusiukas, kuris balansuoja ant uolos tikriausiai yra vieni stipriausių filmo kadrų, o visa kita tiesiog kažkoks pasityčiojimas. Nepatiko. Filmas kažkoks be atmosferos, siužetas labai lėkštas ir jo realizacija labai banali, nors „grūdą“ filmas turėjo – Fredis fiziniu pavidalu iš sapno erdvės persikelia į realybę, tačiau viskas suskubėta, atmosferos neišlaikyta, o siaubo scenos nė iš tolo neprilygsta pirmtakui. Viskas atrodė fragmentuota, sukarpyta, o vaidyba... Apie vaidyba galiu tik patylėti, nes tiek antraeiliai aktoriai, tiek pagrindinis aktorius Marck Patton, kuris po šio filmo kaip ir baigė aktoriaus karjerą – ir pačiu laiku – buvo baisesnė už patį filmą! Ir jei ne aktorė Kim Myers, kuri visą filmą buvo stulbinamai panaši į jaunąją Meryl Streep, tai buvo laiko su kolega diskutuoti, ar nebus tais metais M. Streep pasidariusi plastinės ir apsimetusi kita aktore, tai tikriausiai viduryje filmo būčiau ir užmigęs.

Tikrai, žiūrovai, mane labai nuvylė šio legendinio filmo tęsinys. Nepatiko nei aktoriai, nei siužeto realizavimas, nei vaidyba, nei atmosferos nebuvimas... Tiesiog tuščias laiko gaišimas. Ar bereikia sakyti, kad tai tikriausiai pati silpniausia „Košmaras Guobų gatvėje“ dalis? Tokia silpna, kad bijau bežiūrėti kitas dalis...

Mano įvertinimas: 2.5/10
IMDb: 5.3


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą