2015 m. sausio 6 d., antradienis

Filmas: "Krištolinės kaukolės" / "Crystal Skulls"




Sveiki,

Šiandien labai trumpai apie filmą „Krištolinės kaukolės“ (angl. Crystal Skulls) (2014). Tai vaidybinis filmas, paremtas legenda apie pasaulyje išsibarsčiusias krištolines kaukoles. Apokalipsinių intencijų turintis filmas buvo rodomas per vieną lietuvišką TV, o šiaip niekada nebūčiau jo žiūrėjęs, tiesiog gulėdamas lovoje kažkaip suspoksojau nuo pradžios iki pabaigos.

Filmas – nieko įspūdingo. Ganėtinai menkas scenarijus, vidutiniška ir labai prasta vaidyba, o specialiųjų efektų gausa primena 1980 metų pigią grafiką. Visa tai byloja ne tik TV filmo kategoriją, bet apskritai tai, kad filmas labai riboto biudžeto. Tik vidutiniškai išvystytas scenarijus, žiupsnelis kriminalo, žiupsnelis asmeninės personažo tamsios praeities, apokalipsės, truputis legendos ir ši mikstūra lyg ir turėjo pasiteisinti, tačiau toli iki gero filmo vardo.

Pagrindinį vaidmenį sukūrė „Nusivylusių namų šeimininkių“ žvaigždė aktorius Richard Burgi, kuris šiame filme buvo šabloniškas, neįdomus ir jei ne jo vyriškas stotas ir žavesys, sakyčiau, filmas visai būtų susmegęs. Neįtikino ir paslaptingoji sekta su viduramžių vienuolių klostėmis, nei kiti paslaptingą „atmosferą“ turėję sukurti dalykėliai, esama spragų ir elgsenoje, pvz., visą gyvenimą tėvas slapstėsi sektoje, o pabaigoje ima ir nužodo savo idėją ir bendruomenės narį – KLAIKU. Apskritai, lyginant su dokumentiniu filmu apie kaukoles, kurį teko seniai matyti, sakyčiau, apskritai neatskleista pačių kaukolių paskirtis ir personažų intencijos primena komikso lygio elgsenas, nors paties komikso – nulis.

Filmas labai arti „pravalo“.

Mano įvertinimas: 3.5/10
IMDb: 3.2


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą