2015 m. sausio 6 d., antradienis

Filmas: "Sodų valstija" / "Garden State"




Sveiki, kinomaniakai,

Filmas „Sodų valstija“ (angl. Garden State) (2004) tapo tikru atradimu. Ilgai kažkaip atidėliojau šį seansą bet visai be reikalo. Iš filmo tikėjausi kažko saldesnio, bet mane gerokai nustebino puikiai surikiuotas scenarijus, personažų intencijos, ketinimai, pasaulėžiūros kreivės. Filmą tiesiog nepaprastai įdomu žiūrėti, nes jis pilnas keistų psichologinių spalvingų niuansų. Keisti, netipiniai personažai, jų bendravimo forma tiesiog stebinti stebina, todėl nė akimirkai nereikėjo žvilgtelti į laikrodį, kada tas filmas pasibaigs.

„Sodrų valstiją“ režisavo Zach Braff, kuris parašė šiam filmui scenarijų ir netgi pats sukūrė pagrindinį personažą filmą – žodžiu, filmas nuo vieno ir to paties žmogaus. Nors daug kalbama apie keistą depresijos formą, priklausomybę nuo psichotropinių vaistų, kurie paveikia personažų jausenas, bet pasakojama apie tai su keistu humoru, kažkokia nepaprastai jautria šviesa. Ir pasakojama ne apie priklausomybę, o išsivadavimą ir atsakomybę jausti skausmą ir laimę po lygiai. Puikūs personažai ir aktoriai – Natalie Portman, Peter Sarsgaard, bet visų įdomiausias buvo Zach Braff‘as dėl savo personažo savitumo, kuris laviruoja tarp apatijos ir noro patirti tikrąjį gyvenimą.

Na, ko čia slėpti – mane sužavėjo filme viskas. Žiūrint į galvą atėjo ne vienas panašaus stiliaus filmas, bet dabar rašant atsiliepimą, negaliu pasakyti nei vieno. Tiesiog filmas geras, unikalus, turintis visas gero kino sudedamąsias dalis ir... tiesiog, manau, reikia pamatyti. Ir ne tik kino gurmanams.

Mano įvertinimas: 9/10
Kritikų vidurkis: 67/100
IMDb: 7.6


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą