2015 m. sausio 19 d., pirmadienis

Filmas: "Tu - kitas" / "You're Next"




Sveiki,

Siaubo trileris „Tu - kitas“ (angl. You‘re next) (2011) galima sakyti buvo tas filmas, kuriam buvau pasiruošęs parašyti be gailesčio vienetą, nes tokio žanro ir režisūros filmai dažniausiai nesulaukia iš manęs gailesčio ir būna tuštoki, nuobodūs ir neretai labai nuspėjami. Na, iš tikrųjų iš dalies toks filmas ir yra – be gerai žinomų aktorių, abejotinos reputacijos režisierius, tad belieka tik sukąsti dantis ir galvoti, kodėl kino kritikai buvo labai palankūs šiam filmui.

Dėl išrutulioto veiksmo. Nereikia laukti, kol viskas prasidės, visos tos šeimos skerdynės name prie vakarienės stalo. Patiko tai, kad niekas neuždelsta, skerdynės prasideda praėjus 20 minučių nuo filmo pradžios ir praktiškai viskas tęsiasi iki paties filmo pabaigos. Kam patinka brutalumas, kraujas, sukurta šiokia tokia įtampa – tai filmas tikras irisas. Tiesa, man beveik tas įdomumas filme ir pasibaigė – nesu tokių apgailėtino smurto raiškos gerbėjas kine. Abejotini atrodė ne tik šeimos narių psichologiniai elgesio motyvai, kiek stebino nenatūrali pagrindinės merginos jėga, kuri beveik sudorojo visus nenaudėlius. Jos psichologinis šaltumas tiesiog sakyti sakė, kad mergina ne tiek ištikta šoko, kiek mėgsta peiliu, plaktuku ir kitais įrankiais ištaškyti blogiukams smegenis ir tuo akivaizdžiai mėgaujasi, o kai plaktuvą sumūrijo į mylimojo brolio galvą – jokių abejonių nebeliko, tai toli gražu ne Tarantino rafinuotas blogiuko filmas, kiek nelabai iškristalizuota elgesio ir motyvacijos filmo plotmė, tiek tik veiksmas ir žinia, kad tuoj kitas bus nužudytas, o ta žinia nieko įdomaus neduoda, todėl nelaikyčiau filmo kokiu nors novatorišku ar išskirtiniu, kaip daugelis komentaruose bando tai teigti.

Iš esmės filmą žiūrėti galima nusiteikus, kad tai bus toks žanras, toks vyksmas, bet iš to kažin ar yra daug malonumo, intriga paviršutiniška, nors idėjų ir plėtotis režisieriui ir scenaristui tikrai buvo.

Mano įvertinimas: 5/10
Kritikų vidurkis: 66/100
IMDb: 6.5


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą