2015 m. sausio 7 d., trečiadienis

Filmas: "Amistadas" / "Amistad"




Sveiki, 

Filmą „Amistadas“ (angl. Amistad) (1997) esu matęs vaikystėje, tačiau ne visą, bet jau tada kai kurie vaizdai mane šokiravo ir pasaukiau sau, kad, jeigu bus tokia galimybė, būtai pažiūrėsiu šį filmą nuo A iki Z. Taigi, ilgokai laikiau jį po sparneliu, kol laisvesnę dieną ėmiau ir pažiūrėjau. Įspūdis – labai geras. Nuo pat pradžių režisierius Steven Spielberg kuria neįtikėtinai gerą ir įtaigią istoriją apie vergų iš laivo „Amistadas“ likimą Amerikoje, kurioje dar esti vergovinė santvarka, tiesa, jau pamažu yranti.

Filmas labai ilgas ir, pasakysiu, kad įspūdingas. Gal ir būtų susišlavęs daugiau „Oskarų“, bet tada tiesiog triumfavo bene vienas labiausiai įvertintų pasaulyje filmų „Titanikas“. Kalbant apie „Amistadą“, nieko negaliu prikišti, tiesiog tai filmas ne tik tikriems gurmanams, bet ir visiems – nepretenzingai, bet jausmingai, nebanaliai, bet kartu ir sentimentaliai papasakoti apie laikmečio skaudulius gali ne kiekvienas filmas. Puikūs aktoriai, sakyčiau, tikra grietinėlė. Pasakykit, ar nors kartą yra nuvylęs aktorius Anthony Hopkins ar Morgan Freeman? Manęs nė karto. Šiame filme labai apsidžiaugiau pamatęs Matthew McConaughey, kuris paskutiniu metu sulaukia vis daugiau ir daugiau mano dėmesio. Tikrai puikus aktorius, o šiame filme jis taip pat geras.

Iš esmės tai geresnis filmas nei paskutinieji S. Spielberg‘o filmai. Nors kiekvienas jo filmas – grandiozinis darbas, nepigūs ir verti tikro reginio vardo. Pasakysiu, kad filmas paliko labiau nei „12 metų vergovės“. Rekomenduoju.

Mano įvertinimas: 9.5/10
Kritikų vidurkis: 63/100
IMDb: 7.2


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą