2015 m. birželio 9 d., antradienis

Filmas: "Laiko klaida" / "Time Lapse"



Sveiki, skaitytojai,

Šiandien noriu pakomentuoti kino filmą „Laiko klaida“ (angl. Time Lapse) (2014) – tai debiutinis Bradley King pilno metražo vaidybinis filmas. Fantastinis trileris, kuris, manau, daugeliui padarys gana nemenką įspūdį, tačiau filmo nelaikyčiau itin geru. Pasakojimai apie tai, kaip žmogus įveikia laiką, kaip su juo žaidžia, sakyčiau, paskutiniu metu apskritai labai populiari tema, nes ji žadina kažkokį keistą virpulį, kad viską galima pakeisti arba priešingai – nieko negalime pakeisti.

Iš esmės man filmas beveik patiko. Gera „kabinanti“ pradžia, idėja, jog kažkoks senukas mokslininkas sukuria mašiną, kuri gali nufotografuoti rytojų apskritai laikyčiau labai gera filmo pradžia idėjų lygmenyje, tačiau greitai viskas subliūkšta ir idėjų scenarijus daugiau nebepateikia. Na, taip, galime kaltinti menką biudžetą, tačiau nederėtų. Nemanau, kad filmas būtų geresnis, jei į jį būtų daugiau investuojama, kadangi siužetas išsisemia po 20-30 minučių. Silpniausia filmo dalimi laikyčiau veikėjų psichologinį lygmenį ir tarpusavio santykius – jie trileriškai šabloniški, jų priežastinių ir pasekmių įvykių grandinės vienspalvės, nuspėjamos, trūksta netikėtų veiksmų, plėtočių. Niekaip nesuprantama, kodėl veikėjai, jausdami pavojų, sutinka žaisti pagal mašinos siūlomas žaidimo taisykles, ypač abejotinas finalas – be to, kad mergina slėpė savo istorijos dalį, iš fotografijos vis vien labai aišku, kas ir kaip pasibaigs ir tas žinojimas intrigos tikrai nesukuria. Isteriški, pinigų, narkotikų pripumpuoti personažai tipiški, nejautrūs, neįdomūs ir nesukuriantys išskirtinių charakterių. Intriga suplieskia ir tuoj pat užgesta. O ir filmo režisūra nėra niekuo išskirtinė, gal ne pati prasčiausia, bet „gerumu“ irgi netviska.

Apskritai filmui einant link pabaigos, pasidarė nuobodoka, net norėjosi prasukti juostą, nes tos psichologinės atkarpos siaubingai nuspėjamos, ištęstos ir priminė daugelį vidutiniškų ar prastų trilerių veikėjų sprendimų. 

Mano įvertinimas: 4/10
Kritikų vidurkis: 50/100
IMDb: 6.4


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą