2015 m. birželio 11 d., ketvirtadienis

Filmas: "Gyvi tik meile ir vandeniu" / "Vien meile ir vandeniu gyvi" / "Meile gyvi" / "D'amour er d'eau fraîche"




Sveiki, kino žiūrovai,

Šiandien noriu pakomentuoti prancūzų režisierės Isabelle Czajka dramą „Vien meile ir vandeniu gyvi“ (pranc. D‘amour et d‘eau fraiche) (2010). Na, į lietuvių kalbą filmas verčiamas įvairiai. Iš pradžių gana pretenzingai žiūrėjau į filmą, net nežinojau, ar jis man patiks, bet, turint galvoje, kad tai prancūzų kinas, daug abejonių nebelieka pažiūrėjus pirmuosius 20 minučių. Režisierė pati šiam filmui parašė scenarijų ir jį, sakyčiau, gana gerai įgyvendino.

Filmas išties aktualus, ypač jaunimui, kuris sunkiai randa darbą ir pasikliauja savo jėgomis. Tai istorija apie gana naivią 23 metų magistrantę, kuri baigusi studijas bando susirasti pastovų darbą, tačiau susiduria su daugybe problemų tiek iš darbdavių pusės, tiek iš savo pačios. Šios problemos kyla iš darbo patirties neturėjimo ir naivumo. Neaiški Žiuli ir moralinių vertybių ašis, ji lengvai leidžiasi suvedžiojama vyresnių vyrų, kurie palieka jai pinigų, panašu į prostituciją, tačiau Žiuli tokia nesijaučia, ji jaučiasi nevykėle ir įkalinta socialiniuose spąstuose. Nenuostabu, kad ji susibendrauja su jaunu abejotinos reputacijos vyruku ir leidžiasi į lengvabūdišką, neatsakingą kelionę, kuri tikrai geruoju nesibaigia... 

Išties filmas ramus ir skaidrus, nors jame nagrinėjamos problemos gana aiškios. Jaunoji karta piešiama tokia, kokią ją mato vidurinioji karta – neatsakingą, neryžtingą... Tokia gal ir yra Žiuli. Ji turi grūdintis socialiniame purvyne, tačiau ar verta, kai gyvenimas eina kitur, o atsakomybė įrėminta nuolatiniu nusivylimu ir stresu? Iš esmės filmas apie jaunąją kartą, bet kartu ir apie grobuonišką socialinį pasaulį ir ką jis padaro-pastūmėja nenorinčius pritapti ir grumtis tokiame pasaulyje. Tai tik iš pirmo žvilgsnio vienos vasaros meilės istorija, tačiau filmas apie gyvenimo prasmės paieškas ir klystkelius. Iš esmės man patiko. Labai patiko aktorės Anais Demoustier pasirodymas – ši jaunosios kartos prancūzų aktorė, kuri labai dažnai pasirodo mano akiratyje tikras perlas. Vien dėl jos šį filmą ir ryžausi žiūrėti. Nepasigailėjau.

Mano įvertinimas: 8/10
IMDb: 6.1


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą