2016 m. birželio 12 d., sekmadienis

Filmas: "Egipto dievai" / "Gods of Egypt"




Sveiki, skaitytojai,

Dabar galvoju, kad sukurti gerą ir brangų holivudinį filmą yra labai sunkus darbas, daug sunkesnis, nei sukurti mažo biudžeto rimtą filmą. Daug kino kritikos sulaukęs filmas „Egipto dievai“ (angl. Gods of Egypt) (2016) iš tikrųjų negali nieko novatoriško ir išskirtiniu pasigirti, išskyrus tai, kad nepaisant visų klišių ir prabangos, filmas atitinka visai gero pramoginio filmo tipažą. Filmas turėjo atskleisti mums Egipto dievų hierarchiją, prikelti senąją Egipto civilizaciją, tačiau, reikia pripažinti, kad filmui to padaryti nepavyko. Ir režisūra čia visai nekalta, nes filmo uždavinys buvo papasakoti nuotykių kupiną kelionę, o ne edukaciškai penėti žiūrovą.

Filmas apskritai gražus reginys, jis gana paveikiai ir nuotaikingai nuteikia. Nuo pat pirmųjų kadrų aišku, ko siekia režisierius ir kokio tipažo kuriami veikėjų charakteriai. Į filmavimą pavyko prisikviesti ryškių gerai žinomų aktorių, tačiau filmą pateikti kaip tikrai vertą kūrinį gana sudėtinga. Filmas sukurtas uždirbti daug pinigų, sutraukti kuo daugiau žiūrovų į kino sales, tačiau, kiek žinau, filmo pajamos neatsipirko kūrėjų lūkesčių. Darbo, sukviečiant kuo daugiau žiūrovų ir žadant puikių vaizdo efektų, įdėta žvėriškai daug.

Nepaisant viso komercinio patoso, filmas pastatytas prabangiai, šiek tiek priminė „Nemirtingieji“, kur aiškiai nusakomi herojaus biografiniai faktai, nuotykiai derinami su veiksmo žanru. Tai dėl tos didybės, tikrai, man asmeniškai labai patiko. Patiko ir pats filmas, tačiau kažin ko daugiau nei tik gero populiaraus komercinio dėsniais sukurto filmo nesitikėkite. Tai toli gražu ne šedevras, tačiau žiūrėti drąsiai galima.

Mano įvertinimas: 7.5/10
Kritikų vidurkis: 23/100
IMDb: 5.6


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą