2016 m. birželio 12 d., sekmadienis

Filmas: "Šuniškas gyvenimas" / "Dog Pound"




Sveiki, skaitytojai,

Dar vienas lyg ir neblogas filmas apie atpildo nusipelniusius žmones, kuriems skiriama kalėjimo bausmė. Apie paauglių kolonijoje atsidūrusius tris vaikinus pasakoja filmas „Šuniškas gyvenimas“ (angl. Dog Pound) (2010). Lietuviškose forumuose šis filmas sulaukė gana didelės sėkmės ir pagyrų, tad nusprendžiau, kaip sakant, neatsilikti nuo jų ir pažiūrėti.

Tiesą sakant, mažo biudžeto filmas nėra jau toks prastas. Čia rasite visko, ko reikia jūsų jausmams sudirginti. Šiek tiek priminė man serialo „Oranžinė – tai nauja juoda“ siužetą. Kolonijos taisyklės, linksmybės tarp prižiūrėtojų ir kalinių, buitis ir, žinoma, sadistiniai dalykai. Tiesą sakant, viskas lyg ir gerai su šiuo filmu, bet viskas praplaukė pernelyg paviršutiniškai. Filmas neturi gelmės. Paaugliai maištininkai sadistiškai konkuruoja dėl didesnių kiaušų ir pripažinimo, tiesiog dėl for fun. Regis, režisierius irgi mėgaujasi tomis sadistinėmis scenomis, bet silpnai neakcentuoja priežasčių ir pasekmės linijos. Veikėjų charakteriai ir psichologinė motyvacija irgi neatrodo stiprūs ir įtaigūs, lyg ir vis kažko pritrūko, norėjosi gilesnės problemos atskleidimo ir daugiasluoksniškumo.

Nepaisant šių akivaizdžių trūkumų, filmas nėra prastas. Jis įtraukia savo sadistiniais ir brutaliais kolonijos vaizdiniais, tačiau nėra įtaigiai užpildytas ir filmui pasibaigus, neaptinka tas laukiamas jausmas, jog tu pats būtum ištrūkęs iš kalėjimo įstaigos. Neblogas mažo biudžeto filmas, tačiau mano akimis, panašia tematika yra ir geresnių.

Mano įvertinimas: 7.5/10
Kritikų vidurkis: 54/100
IMDb: 7.0


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą