2016 m. birželio 12 d., sekmadienis

Filmas: "Gautas iškvietimas"



Sveiki,

Apie lietuviško kino laidotuves jau seniai nebekalbama, o štai aš jau seniai nebesistengiu kuo greičiau pamatyti kiekvieną lietuvišką filmą, kažin ko vis tikėdamasis, tačiau jeigu pasitaiko proga, o kodėl gi ne? Paskutiniu metu vis tampa kažkokia mada kurti lietuviškas komedijas, kviesti tuos pačius aktorius, kurie padirbtų, nes jie yra pažįstami ir ko čia slėpti – kino rinka vien pusbroliai ir pusseserės, taigi, nieko čia smerktino. Žiauriai nusivylęs tokiais filmais kaip „Valentinas vienas“ ir t. t. tiesiog pradėjau bijoti lietuviškų komedijų, kurios man net ne komedijos, o veikiau komedijinės laidos „Dzin“ atributas, tik bendros visokios situacijos surišamos į vieną formatą ir tai kažkodėl pavadinama filmu.

Panašiu principu nufilmuotas ir vienas naujausių filmų „Gautas iškvietimas“ apie varginančiai bukus policijos pareigūnus. Kai kas filmą jau bandė apibūdinti kaip demonstruojantį „medinius bajerius“. Tiesą sakant, man asmeniškai daugelis juokelių kėlė šypsnį ir patiko, priminė visokių TV pagalba ir „24 valandos“ socialinių ir buitinių konfliktų parodijas. Juokinga? Juokinga, tačiau, sakau, filmu man vis nekvepia, nes pernelyg primena tas parodijų laidas su tais pačiais aktoriais. Nustebino šįkart žinomų visuomenės veikėjų pasirodymais kaip Algimantas Čekuolis, Andrius Užkalnis ir daug dar kitų televizijos žmonių, kurie sutiko pasirodyti filme. Iš vienos pusės įdomu, o iš kitos jau kelia šypsnį.

Apskritai filmas labai vidutiniškas ir jo meninė vertė, kuria blizga ankstesnės kino kartos žmonių darbai,  toli gražu iki jų, tačiau vėlgi, filmas komercinis, jo žanras yra linksminti publiką, parodijuojant mūsų skaudų gyvenimą. Reikia tokio kino ir mums, tik bijau, kad nenunyktų rimtasis lietuviškas kinas.

Mano įvertinimas: 5.5/10
IMDb: 6.8


Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą