2017 m. gegužės 15 d., pirmadienis

Aktualijos: Kibernetinė ataka mūsų galvoje arba, kai kelias kartais neveda į Romą



Sveiki, 

Kibernetinės atakos keliauja po pasaulį. Žmonės bijo atsidaryti kompiuterius, kad koks virusas neįsiraustų į jų kompiuterius. Žinia, kad nė vienas nesame apsaugoti net sėdėdami ant savo besisukančių minkštų biuro kėdžių, daro mus keistai dirglius. Kas bus, jeigu kas nors įsiraus į mano elektroninę bankininkystę? Tuk. Tuk. Tuk. (Tris kartus į medį).

Nemėgstu prietarų ir pats stengiuosi jais atsikratyti, tačiau tai labiau kultūros dalykas – spjauti per petį, pamačius juodą katę ant kelio, belsti į medį ir t. t. ir pan.

Paskutiniu metu vis patyriu kibernetinių atakų prieš save. Lenda visokios įkyrios mintys, kurios mane padaro piktu. Ypač kai norisi viską pagal taisykles suvaldyti, atlikti gerai ir tik gerai. Iš dalies suprantu, kad geriausia yra kūrybiškai į viską pasižiūrėti, tačiau argi mes daugelis neaugome mokomi atlikti viską prideramai, bijodami suklysti, nesuvaldyti, nenusėdėti, nepratrūkti...? Ir dabar taip gyvename ir bet kuri nesėkmė kartais ateina kaip kibernetinė bausmė, savigrauža, savęs menkinimas.

Kaip viso to atsisakyti? Kaip sunaikinti šį destruktyvų virusą? Sako, pakeisk mąstymą ir viskas pasikeis. Kartais lengva tai pasakyti, ypač tada, kai tau ima sektis, lyg pati aplinka tave įtraukia ir keičia, o kaip tam, kuris stacionarus, kuris nesiryžta pokyčiams, nes jaučiasi įkalintas savo nesėkmių? Tikriausiai kiekvienas iš mūsų bent kartą per gyvenimą esame patyrę šį bejėgystės jausmą, kai rodosi, kad visas pasaulis nusigręžė nuo mūsų, o iš tikrųjų tik mūsų galvelėje vyksta kibernetinė ataka. 

Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą