2017 m. gegužės 21 d., sekmadienis

70* Festival de Cannes 2017 / Tarptautinis Kanų kino festivalis 2017



Sveiki, 

Kaip ir kasmet į Prancūzijos pietus gegužės mėnesį suskrenda ryškiausios kino žvaigždės, prasideda tikros varžybos dėl Auksinės palmės šakelės. Nors daug kas kritikuoja, kad dėl pagrindinio prizo varžosi vis tos pačios pavardės, tačiau netrūksta gero ir kokybiško kino tarp jų. Galbūt jei ne šis festivalis, mes nė neturėtume tokio kino, kokį turime šiandien. 

Šiemet Kanų kino festivalis švenčia 70 metų, todėl ant pagrindinės afišos pavaizduota aktorė Claudia Cardinale, tiesa, ši aktorė jau garbaus amžiaus ir fotografija iš gūdžių istorinių archyvų, tačiau ji labai tiko 70-osioms festivalio metinėms. Kaip visada į šį festivalį suvažiuoja daugybė garsių Holivudo ir nepriklausomo kino aktorių ir režisierių, netgi tokių, kurie nė nepasirodo tų metų kino programoje. 

Šiemet jau nusižiūrėjau bene penketą kino juostų, kurios labai mane sudomino, ypač tėvynėje ujamo rusų režisieriaus Adrejus Zviagincevas ir Sofios Coppolos naujausias darbas, kurio anonsas labai išsiskyrė nuo paskutiniųjų jos darbų ir švystelėjęs Nicole Kidman veidas vėl priminė „Kiti“ bei „Stokerio“ atmosferinį formatą, tačiau tai Sofia, viskas turėtų plaukti itin lėtais ir egzistenciškai, bet anonsas sukaltas kaip kito režisieriaus įtempto siužeto trileris.

Kol kas dalijuosi keliomis Kanų festivalio maratono nuotraukomis.

 Elle Fanning.

 Aishwaria Ray.

 Vertinimo komisija.

 Paul Dano.

 Jessica Chastain.

 Julianne Moore.

 Juliette Binoche.

 Julianne Moore ir Susan Sarandon.

 Kristen Stewart.

 Lily-Rose Depp

 Michelle Williams.

 Monica Belluci.

 Nicole Kidman.

 Rihanna.


 Robin Wright.

 Uma Thurman.

 Tilda Swinton

Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą