2010 m. gegužės 28 d., penktadienis

Filmas: "Alisa stebuklų šalyje"

Sveiki mielieji, šiandien noriu pristatyti filmą „Alisa stebuklų šalyje“ (Alice in Wonderland) (2010m.). Tai nauja „Alisos stebuklų šalyje“ versija, net nustebau, kad šis filmas taip greitai pasirodė, kadangi dar visai neseniai buvo sukurtas ir jo pirmtakas. Bet nesvarbu, pažiūrėjau ir šią versiją. Galiausiai filmas pasirodė visoks. Filmas neabejotinos sėkmės rodiklis dėl savo populiarių aktorių gausos: Džonis Depas, Anne Hathaway ir kiti. Savi veidai „įmauti“ į Alisos sapnų – realybės rūbą.

Filmas nenuobodus, skirtas ne savo asmeninių potyrių tenkinimui, bet maloniam laiko praleidimui. Filmas reikalaujantis tiesiog mėgautis specialiųjų efektų gausa ir paslaptingu sukurtu pasauliu. Derėtų paminėti, kad tai nėra tikroji „Alisos stebuklų šalyje“ ekranizacija, tai Alisos interpretacija, pakitę siužeto vingiai, kai kurių veikėjų nebuvimas yra sveikai pateisinama, kadangi šiame filme Alisa yra didesnė ir ji į šią šalį atsiduria jau antrą kartą su kitokia misija: nužudyti drakoną ir grąžinti valdžią Baltajai karalienei. Aišku, nemažai siužetų yra atkartojama, pvz.: užaugimo eliksyro gėrimas, Skrybėliaus stalai su arbatos puodeliais.

Dabar tik belieka sukritikuoti režisieriaus viziją. Ką jis iš tikrųjų norėjo padaryti su šiuo filmu? Man iki galo viskas neaišku. Užmojis sukurti naująją Alisos versiją pagal savo interpretaciją? Jei taip, tai sakyčiau, kad pritrūko originalumo, kadangi galėjo visiškai kitaip pateikti ir pakeisti Alisos istoriją, tačiau galbūt režisierių užmojis buvo tik šiek tik modifikuoti Alisos pasaką. Jeigu taip, tai ji pavyko visai neblogai. Filmas manęs nesužavėjo, tik šiaip visai neblogai praleidau laiką žiūrėdamas ir viską pamiršdamas. Jeigu jus vilioja specialieji efektai, Alisos humoro forma, nieko nereikalaujantis ir neprievartaujantis filmas, tai manau, kad šis filmas kaip tik Jums!

Jūsų Maištinga Siela

1 komentaras: