2010 m. gegužės 24 d., pirmadienis

Filmas: "Naujoji dukra"

Sveiki mielieji, šiandien noriu labai trumpai pristatyti ir pasidalyti įspūdžiais apie filmą „Naujoji dukra“ (The new daugther). Tai mistinis trileris apie vyrą, kuris atsikrausto į naują namą su dviem vaikais. Bet staiga čia ima vykti siaubingi ir nepaaiškinami dalykai. Filmas įdomus, nes ne iš tos kategorijos, kad name ima eilinį kartą vaidentis, filmas turi savo specifinį audinį, kuris kažkiek skiria jį nuo serijinių „siaubekų“. Filmas pagrįstas psichologiškumu; vargšas tėvas bando visais įmanomai būdais pateisinti dukters paauglės pokyčius. Juos iš pradžių aiškina labai paprastai: sunkus amžius, taip ir turi būti, viskas praeis. Tačiau darosi keisti dalykai, nes prie namo egzistuojanti kalva nepaprastai traukia jo dukrą ilgoms žaidynėms, iš po kurių visada grįžta purvina ir pikta.

Filmas, sakyčiau, bando remti į mokslinę fantastiką, saikingai į ją įpina senovės indėnų mitą, kuris, mano galva, tik tai tarp kitko, trūko man geresnio paaiškinimo. Mistiką tuojau keičia pabaisos, kurios primena skruzdžių gyvenimą ir valdymą. Na, iš tikrųjų tai nenuobodus, įdomus filmas, kadangi viskas pavaizduota realistiškai, gera seno veterano Kevino Kostnerio vaidyba. Žinot, filmą žiūrėjau labai įdomiai, bet po kokio mėnesio vargiai prisiminčiau, kad jį žiūrėjau, jis kažkaip mano atmintyje labai greitai išgaruoja, tarsi visi patirti filmo metu potyriai būtų jau eilinį kartą išgyventi tie patys, todėl niekas nebestebina.

Bet nepaisant mano užmaršumo, filmą laikyčiau pusėtinu, žiūrėti tikrai galima, galima žiūrėti ir įdomiai, juk visgi tai mistika. Mistikos grandams tai gali būti ir neblogas perliukas filmų rikiuotėje. Galiausiai pagrindinė mintis yra žmonių santykiai apgaubti mistikos. Kaip tėvas vis dar gali žiūrėti į naująją dukrą, kai ši viduje jau nebėra jo dukra, tai yra kažkoks šaltas ir svetimas gyvis. Kalba ir kūnas tas pats, bet dukra kita. Ir vienintelė galimybė išsigelbėti yra paaukoti savo dukrą, tačiau ar tėvas bus toks monstras ir taps žmogžudžiu? Atsakymą sužinosite tik pamatę filmą.

Jūsų Maištinga Siela.

1 komentaras:

  1. Briedas ne filmas.Nezinau ka turejo rezisierius vartoti...

    AtsakytiPanaikinti