2011 m. liepos 28 d., ketvirtadienis

Filmas: "Anapus sienų"

Sveiki visi,

Šiandien trumpai noriu pristatyti filmą „Anapus sienų“ (Beyond borders) (2003 m.). Kaip jau sakiau, tęsiu Angelinos Jolie filmų peržiūros vasarą. Šįkart tai karinė drama „Anapus sienų“, jau kartą rodytą ir TV ekranuose, nes tik peržiūrėjęs filmą suvokiau, kad labai seniai jį visgi buvau kažkur matęs. Keistokas iš pradžių atrodo Angelinos vaidmuo – jokios charizmos, rimta, santūri ir visiškai kaip charakteris neįdomus žiūrovui. Toks, matyt, filmas.

Tai pasakojimas apie tuos, kurie toli nuo turtų ir kultūros, pasaulio pakraščiuose gelbsti alkstančius ir korupcijos prispaustus žmones. Vaizdai iš Čečėnijos, Afrikos ir Kambodžos, žodžiu, šis filmas iš esmės Jolie padarė gerosios vilties ambasadore kovoje prieš skurdą. Manau, kad šis filmas buvo jau pačiai nemenkas lūžis, nes kai kurie vaizdai, kaip antai mirtinai sulysęs berniukas, verčia iš kojų – kaip filmavimo aikštelėje sukiojosi ant mirties ribos vos leisgyvi žmonės. Taip, tie vaizdai gan sukrečiantys, tačiau grįžtant prie paties filmo – be žmogiškumo ir dosnumo, altruizmo pamokos, čia įsiplieskia keista meilės istorija, kuriai lemta įsipildyti, tačiau likimas paruošia visai kitus dalykus.

Nežinau, šiaip filmas tikrai neblogas, kai kas sako, kad visa ta istorija sukrečianti, tačiau man pasirodė pati istorija šiek tiek skystoka, neišlaikytas branduolys, nes norėta parodyti pasaulio kenčiančius žmones ir kartu papasakoti neeilinę meilės istoriją. Šios dvi pagrindinės gijos, mano galva, nebuvo išlaikytos, o režisierius pasirodė gan vidutiniškas, išlaikyta tipinė Holivudinė dvasia, nors norėta prie kažko „pritempti“. Žodžiu, tikėjausi, kad filmas mane paveiks emociškai, sujaudins, gal net sudrėkins akutes, tačiau nieko neįvyko. Aišku, tai labai individualu, nes tikrai šis filmas nėra toks ir prastas, tiesiog kartais atrodo, kad filmą reikėjo žiūrėti kitu laiku ir kitokiomis aplinkybėmis. Manau, filmas daugeliui tikrai tiks ir patiks.

Įvertinimas: 7.3/10

Jūsų maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą