2011 m. liepos 17 d., sekmadienis

Filmas: "Džia" / "Gia"


Sveiki visi,

Šiandien noriu pristatyti Lietuvoje mažai kam žinomą filmą „Džia“ (Gia) (1998 m.). Tai amerikiečių kino filmas pastatytas pagal garsios ir skandalingos manekenės Gia Carangi gyvenimą. Kas nežino, tai pasakau, kad Gia Carangi gimė 1960 metais ir mirė sulaukusi vos 26 metų. Tai pirmasis pasaulinis super modelis. Iš tiesų Gia savo karjerą pradėjo pankuodama 17 metų, tada ji buvo kitokia ir agresyviai įsiveržė į madų pasaulį, kurioje sukėlė tikrą revoliuciją. Žinoma Gia gyvenimas nebuvo anaiptol gražus – narkotikai, mylimų žmonių nusigręžimas, alkoholis, seksas, homoseksualumas, prievartos patyrimas, orgijos už kurias prašydavo pinigų arba narkotikų, galiausiai AIDS pribaigė ne tik Gia karjerą bet ir ją pačią...

Taip, filmas yra apie ją. Pagrindinį vaidmenį šiame filme sukūrė garsi amerikiečių aktorė Angelina Jalie, beje, už šį vaidmenį ji gavo Aukso Gaublį ir buvo nominuota Emi. Išties tai įspūdingas Angelinos vaidmuo, o filmas pasirodė tikrai labai gerai ir įdomiai surėdytas. Gaila, kad aktorė po to pasuko ties trilerių ir kovinių filmų bumu, nes galėjo sukurti dar ne vieną įspūdingą vaidmenį dramoje. Neįtikėtinai gerai ir fiktyviai perteiktas charakteris, beviltiškumo, vienišumo ir šlovės jausena. Nepaprastai geras grimas, makiažas, siužetas, vertas paties gyvenimo. Kokia buvo Angelina? Ji buvo GIA – nuostabi. Pati Gia buvo tarsi pasimetęs vaikas, kuris irzliai nesuvokia savo galimybių ir jų nevertina. Iš filmo ėjo suprasti, kad ji beveik nesuvokė, kokią įtaką turėjo madų pasaulyje ir kokius pamatus išklojo būsimoms super manekenėms. Deja, asmeninis gyvenimas buvo kur kas pilkesnis – nuolatinis skausmas, vienatvė ir svaiginimasis. Gia svarbu buvo užmarštis, užmiršti, kad skauda, to nori kiekvienas vaikas, to norėjo ir Gia.

Nepaprastai atviros lesbietiškos scenos. Iki šiol negalima pamiršti, kaip nuogomis krūtimis Angelina trankosi per fotosesiją į tvorą ir pro ją mylisi su kita moterimi. Taip, tai filmas, kuris iš Angelinos pareikalavo nuogybės iki pat paskutinio lašo. Aišku, toks palaidas Gia gyvenimas nuvedė ją prie AIDS, o apie šią ligą ypač mažai kas buvo žinoma tuomet. Sakoma, kad per Gia laidotuves, pačios jos grožio apogėjuje, karstas buvo uždarytas, nes buvo manoma, kad AIDS gali plisti per orą. Nuo lūšnynų ir skersgatvių kekšės iki Milano ir Paryžiaus podiumo. Štai tokia ir buvo Gia, toks ir filmas. Tiesa, šiek tiek diskutuotina filmo pabaiga, nes visas filmas lyg ir išlaiko realistišką įtampą, o pabaigoje ima ir suspindi simbolika – Gia atsikelia iš mirties patalo gražesnė negu bet kada... Galbūt taip ir reikėjo – mirti jaunai ir gražiai, kad taptum legenda.

Man asmeniškai filmas labai patiko. Nesitikėjau, kad tokį atkapstysiu ir pamatysiu. Ačiū filmo kūrėjams ir rekomenduoju šį filmą visiems dramų ir rimtų filmų mėgėjams. 

Įvertinimas: 10/10 

Jūsų Maištinga Siela

3 komentarai:

  1. Ieškau šito filmo, bet niekur nerandu, bet taip noriu pažiūrėt, taip mėgstu tokius filmus.
    Gal gali pasakyt kur galima pažiūrėt. Ačiū

    AtsakytiPanaikinti
  2. Na, aš žiūrėjau originalo kalba. Parsisiunčiau iš pasaulinių torrent'ų - ten visko pilna. Jeigu supranti angliškai, manau, nebloga pažiūrėti - verta.

    AtsakytiPanaikinti