2011 m. liepos 16 d., šeštadienis

Filmas: "Vanduo drambliams" / "Water for Elephants"


Sveiki visi,
Šiandien rubrikoje „Filmas“ noriu pristatyti prieš kelias dienas matytą amerikiečių kino filmą „Vanduo drambliams“ (Water for elephants) (2011 m.). Na, tai filmas neabejotinai statytas pagal knygą, kurią Tyto Alba yra išvertusi ir išleidusi į lietuviškų knygų rinką. Kiek teko girdėti apie knygą atsiliepimus, tai jie visada būdavo labai geri, todėl nusprendžiau pažiūrėti ekranizaciją.
Ir ką mes čia sutinkame? Ogi mega jaunosios kartos populiarų aktorių Robert Pattison. Žinoma, tikėjau iš šio vaidmens nemažai ir net nežinau ar jis mane nuvylė ar ne. Kol kas savo superinio vaidmens filme „Mažosios dulkės“ apie Salvadoro Dali gyvenimą neaplenktas. O „Vanduo drambliams“, sakyčiau, vaidmuo buvo toks vidutiniškas. Tiko, bet niekuo nesužavėjo. Šiaip pati istorija tokia nebloga. Beveik pusė filmo manęs niekas ypatingai nedomino. Įvykiai savaip plaukia, bet jie tokie niekuo, kaip sakant, „nekabinantys“. Aišku, kol klajojantis cirkas nenusprendžia įsigyti dramblio Rauzės...
Kai žiaurus cirko direktorius ir savininkas imasi smurto prieš gyvūnus, mėto žmones iš traukinių ir šie žūva, tada įsijungia žiūrovo gailestingumas ir žmogiškumas – filmas staiga tampa įdomus. Kuo visa tai baigsis? Jaunas vaikinukas įsimyli žiauriojo cirko direktoriaus daug jaunesnę žmoną, bet kelią pastoja įvairios kliūtis, tačiau jautrumas, gailestingumas ir teisingumas galiausiai laimi. Ne, filmas nėra absurdiškas ar banalus, tačiau tikiu, kad knyga buvo visgi geresnė, o filmas toks išėjo „pusė velnio“, nors negaliu taip spręsti, kadangi knygos pats neskaitęs.
Žiūrint filmą, prieš akis tuojau man iškildavo Christinos Aguileros vaizdo klipas „Hurt“, nes pagrindinė aktorė filme labai jau panaši iš profilio ir šukuosenos į ją, tačiau tai tokios asociacijos. Šiaip manau, kad filmas patiks daugeliui ir daugelis jį įvertins labai gerai ir puikiai, tačiau man jis labai didelio įspūdžio nepaliko. Visgi tai komercinis filmas – masinės scenos, istorija, kuri nutolusi nuo tikro realaus gyvenimo vaizdavimo, perdėtai romantizuota ir t.t., bet tai yra tie dalykai, kurie ir patinka žiūrovams, todėl ir manau, kad filmas tiks ir patiks daugeliui.
Įvertinimas: 7.5/10
Jūsų Maištinga Siela

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą