2013 m. gegužės 13 d., pirmadienis

Paivaikščiojimas po Klaipėdos beprotnamio, Bangų 6 A g., kiemelį arba "VŠĮ Respublikinės Klaipėdos ligoninės psichiatrijos filialas"


Sveiki visi,
Taip jau nutiko, kad besikapstydamas po savo nuotraukų archyvą, atradau pačių keisčiausių nuotraukų ir pasibuvojimų vietų, kurias, dievaži, būtų galima pavadinti egzotiškomis net ir Lietuvoje. Taip nutiko ir su šiuo fotoreportažu, kurį visai netikėtai užfiksavau šių metų sausio-vasario mėnesį, besivaikščiojant po Klaipėdos beprotnamio kiemelį...
Ak, taip, dabar tai vadinama kur kas humaniškiau, ne durnių ir ne bepročių namai, bet psichiatrijos filialu, Bangų 6 g., kur savo noru arba nelabai savo noru atvežami pacientai su sutrikusia psichika. Kviečiu kartu pasivaikščioti po Klaipėdos psichiatrijos klinikos kiemelį.

Tvarkingas kiemelis su keliais atskirais dailiais namų kompleksais toli gražu neprimena psichiatrijos.



Įtartinai tvarkinga aplinka, sakytum, kviečia tave patį čia apsigyventi, tačiau neapsirikite, nes už šių sienų gali rastis ne tik šiaip sutrikusių personų, bet ir visai kaip iš Mėnulio mąstančių būtybių.



Moterų psichiatrijos skyrius yra atskiras nuo vyrų - net skirtingame pastate. Durų iškaba skelbia darbo ir lankymo valandas.



Tirpstant sniegui, nuo stagų ir palangių tekši vanduo. Kiemelyje taip ramu, lyg jis būtų ištuštėjęs parkas, kuriame tuoj iššoks koks ekshibicionistas(ė) ir sudrums ramybę. Tačiau, kaip galite įtarti, taip nenutinka. 



Tik kiemo sargai ir valytojai retsykiais emigruoja iš vieno pastato į kitą, tačiau nei lankytojų, nei spiegiančių bepročių, o tuo pačiu baltų chalatų brigados nepasirodo...



Sakytum, kokia nors biblioteka, į kurią norisi užeiti...



Kiemelio centre stūgso didžiulė afiša su nuorodomis į reikiamus skyrius.



Keisti garažai.



Čia Jums ne deganti Troja, brangieji, retai kas bėga iš beprotnamių, tą įsitikinau praleidęs čia 30 minučių.



Pastatus stebi saugojimo kameros. Visai kaip per kriminalinius filmus.



Oranžiniai laiptai. Susimąsčiau, kas per juos yra perėjęs...



Būtent į šį skyrių atvežami ypač agresyvūs pacientai. Tikriausiai prireikia ir tramdomųjų... Dievaži, kiek mažai žinau apie tai.



Susipažinkite, čia yra kiemas. Nustebote? Aš irgi.



Vienas iš garažiuko įrėmintų vienutės langų. Nenorėčiau ten atsidurti.



Prie įvažiavimo...



Pischiatrijos kiemelio natos be penklinės. Čia paukščiai nesibijo nei kanibalų, nei daktarų.



Kitoje kelio pusėje stovi kuo puikiausiai veikianti mokykla.

Jūsų Maištinga Siela

2 komentarai: